Behandling för Sockerberoende

På SockerSkolan arbetar terapeuter som har stor erfarenhet av att arbeta med sockerberoende. Både Jessica och Cristina är utbildade av Bitten Jonsson som är pionjären på sockerberoende i Sverige. Vi ägnar oss också åt kontinuerligt utbildning inom ramen för vår verksamhet.

Vi arbetar utifrån en behandlingsfilosofi som är inspirerad av tolvstegsprogrammet – som ursprungligen skapades av Anonyma Alkoholister. Vår utgångspunkt är att behandling för sockerberoende kräver en specifik kompetens inom både beroende samt kost och mikronäring.

SockerSkolans grundläggande behandlingsfilosofi är att:

• alla människor har potential att avstå från socker, gluten och destruktiva ätbeteenden
• alla människor har potential att tillfriskna

Om sockerberoende

Funderar du på om du är sockerberoende kan du läsa om sockerberoende, göra ett UNCOPE test och läsa de personliga berättelserna som tidigare deltagare har delat med sig utav.

Webinarium

Två gånger i månaden ger vi ett gratis webinarium via tjänsten Zoom då du har möjlighet att lyssna på ett föredrag om sockerberoende där vi utgår från vår egen historia hur ett liv i sockret kan se ut och vad som behövs göras för att bli fri från sitt sockerberoende.

Inledande samtal

Detta samtal bokar vi in i samband med att du har kontaktat oss alternativt efter ett webinarium. Du berättar lite om din historia och vi tittar gemensamt på de alternativ som vi har att hjälpa dig med ditt sockerberoende. Att gå in i tillfrisknande från ett sockerberoende är en process, bara genom detta samtal har processen påbörjats.

SUGAR

SUGAR  kan ge dig ett svar om du är sockerberoende. Har du hjärnsjukdomen Beroende/Addiction är det viktigt  få rätt behandling. Oavsett svar om skadligt bruk eller patologiskt bruk av socker/mjöl så får du råd för kommande åtgärder.

Behandling av sockerberoende

Behandlingen av sockerberoende innebär att du går in en process. Du börjar med en Nystart kurs. Sedan arbetar du vidare med Återfallsprevention och Grupp Coachning. En behandling av sockerberoende tar ca ett år.

Vi rekommenderar alla våra klienter att delta i ett 12-stegsprogram, såsom OA eller FAA.

Fas 1 – Nystart och Matplan

Denna fas handlar först och främst om att skaffa sig kunskap om beroendesjukdomen, hur maten, sockret, glutenet påverkar hjärnan, bli medveten om dina beteenden i samband med maten och förstå hur livet i sockret påverkat hela ditt liv. Vi går igenom en stor mängd verktyg som du behöver för att vara sockerfri en längre period.

Nystart går i form av en kurs över nio veckor där vi använder tjänsten GoToMeeting och träffas via internet så att du kan delta oberoende av bostadsort.

Matplan kan du eventuellt behöva extra hjälp med utöver det som ingår i Nystart.

Fas 2 – Biokemisk Reparation, Återfallsprevention och Grupp Coachning

Här utvecklar vi förmågan att bli ärlig och stå för vilka vi är. Vi jobbar även mycket med att få känslomässig kontakt med de tvångsmässiga, destruktiva saker vi gjort i vårt liv. Vi börjar titta på hur vi ska klara av vår närmsta framtid och lär oss förstå vikten av självomsorg. Vi lär oss även använda ett antal verktyg för att minska risken för återfall i de destruktiva mönstren. Vi tränar också på att ta ansvar för den skada vi åsamkat andra.

Biokemisk Reparation gör man enskilt, där vi arbetar med den näringsmässiga obalans som en sockerberoende ofta har efter flera år av destruktivt ätande.

Grupp Coachning kan man starta direkt efter sin Nystart alternativt så låter man det gå en tid när man smälter och arbetar med det som man lärde sig under sin Nystart.

Återfallsprevention ges som en workshop över en helg i Stockholm.

Fas 3 – Skamkurs och Traumabehandling

Det är viktigt att titta på all den skam och trauman som ligger och gnager så att vi inte blir oförmögna att fungera som vi vill i våra liv.

Skamkurs ger vi tillsammans med Göran Larsson och Traumabehandling i samverkan med DBK.

Vad kostar det?

SockerSkolan är en privat, fristående vårdinrättning som enbart finansieras enbart av patientavgifter.