Julkalender 20 december

Tomten kan själv!

lucka 20Trotsig som en liten 4-åring? Kan själv! Ska fixa mitt sockerberoende själv. Kan andra så kan jag. Det är bara att skärpa till sig, skaffa lite karaktär och följa de där råden och göra rätt.

Vi vet precis hur man ska göra. Vi förstår det där med hur mycket kolhydrater vi ska eller inte ska äta. Vi kan allt när det gäller mat. Gör du så? Följer du dina råd? Kan du verkligen själv?

Handen på hjärtat. Om du hade kunnat själv hade du inte fixat det där lilla sockerproblemet för länge sedan?

En sockerberoende behöver mycket mer än bara kontroll på maten för att lyckas tillfriskna i sitt sockerberoende. Man behöver matplan, kunskap, gå igenom avgiftningen, bryta de gamla tankarna, ärlighet och nya beteenden. Vissa behöver en biokemisk reparation. Vi behöver ett nätverk av andra tillfrisknande sockerberoende som har gått före oss och kan visa oss vägen. Framför allt behöver vi ta en dag i taget.

Tidigare kanske vi planerade att på måndag ska jag, den 1:a januari ska jag börja, sen ska jag hålla på i x dagar, veckor med detta och när jag har uppnått x kg viktminskning, då blir jag lycklig. Då blir jag lycklig.

Det finns flera tankevurpor i meningen ovan. Vi har planerat många dagar framöver. En sockerberoende kan bara planera max en dag i förväg. Idag är jag sockerfri. Ibland är det kanske bara en förmiddag eller en eftermiddag. Ibland blir det kanske en timme. Fram till … ska jag vara sockerfri.

När x kg är borta så blir jag lycklig. Sitter olyckan fast i kilona? Lycka är en känsla, den sitter inte i vikten.

Hur tänker du att du kan själv?

Julkramar
/Cristina och Jessica


 

Gå på en kurs, nästa Nystart börjar 9 januari

Missa inte det som händer på SockerSkolan, följ oss på Facebook.

Vill du komma i kontakt med oss? Fyll i detta formulär, så svarar vi på dina frågor.

Fält markerade med * är obligatoriska

För att visa att du är en människa så ber vi dig svara på följande fråga. Tänk på att det ska vara stora och små bokstäver.

Vilken substans är du mest sannolikt beroende av?
Svar: Socker

När formuläret har försvunnit har du fyllt i allt rätt och informationen har skickats till oss.

Läs hela Julkalendern