Cristina Krügnell

Hösten 2011 så började några kollegor till mig äta enligt LCHF och gick ner en hel del i vikt. Jag blev väldigt nyfiken och började läsa en del och inför julledigheten så köpte jag mig några kokböcker och började testa och se hur det fungerade. Efter en vecka så hade jag gått ner 2 kilo. Så jag fortsatte och både viktminskningen och måttbandet visade goda resultat.

Jag har alltid varit en kolhydrat junkie, jag har ätit bullar, godis, flingor, choklad, mackor, pasta och allt annat som innehåller massvis med socker och är gott att äta. Jag har ätit denna typ av mat i mängder! Jag var vegetarian och levde på kolhydrater och åter kolhydrater.

Jag har insett att jag är sockerberoende, detta är något som jag arbetar aktivt med tillsammans med Bitten Jonsson och i OA – Anonyma Överätare. Att hitta den mat som triggar mig blev prioritet ett, för att äta  den bränsleblandning som jag mår bra utav och jag kan äta varje dag. En biokemisk reparation har jag också fått för att hjälpa hjärnan att bli  lugn och stabil.

Mat och kost är något som alltid har intresserat mig. Jag tror att lågkolhydratkost är den mat som vi bör äta, naturlig mat på det sätt som vi människor har ätit i 10.000-tals år. Vi har bara glömt bort det de senaste 50 åren, sedan vi började tillverka industriellt, processerad mat.

Hösten 2012 utbildade jag mig till Kostrådgivare på mf Hälsoutbildningar med inriktning på Paleo/LCHF och lågkolhydratkost.

Jag bygger ständigt på min kunskap. Hösten 2013 påbörjade jag Holistisk Addiction Medicine för Bitten Jonsson där vi fördjupar oss på hjärnan och hur man med hjälp av olika kosttillskott kan förenkla tillfrisknandes resa.

Februari 2014 fördjupade jag min kunskap inom hormonernas spännande värld hos Therese Renåker.

Jag är sedan tidigare en professionell coach och hjälper dagligen människor att uppnå sina mål.