Jessica Eibladh

Jag har alltid levt med en tanke om att jag är annorlunda. Att det är något fel på mig. Jag har alltid presterat för att ha rätten till att få finnas till.  Att vara duktig och göra mer än vad som krävs tar på krafterna. För att få krafterna att räcka till eller att få känna att jag duger så hittade jag vägen till tröst genom maten, sockret. Jag använde mat och godis för att trösta, glömma, fly eller bli hög på när mina normala behov inte blev tillfredsställda. Att jag drogade på socker och mjöl fattade jag såklart inte.

Jag var en ung mamma som gömde och smög med godis och glass. Jag gömde min glass längst in i frysen, högt upp så att mina barn eller min man inte skulle hitta min drog. Då runt tjugo år gammal slog det mig att jag visade samma beteende som min mor när hon gömde vinflaskor i tvättkorgen. Jag förstod då att även jag var sjuk, i beroendesjukdomen.

Det ena ledde till det andra och till slut gjorde konsekvenserna så ont att själen och kroppen sa ifrån.

Nu började min resa mot en total livsstilsförändring. Jag skaffade kunskap och grät, rensade i röran i mitt inre och skämdes, uteslöt godis och gick på kurer.

Visst blev livet något bättre men jag återföll ständigt i ätandet. Till slut nådde jag en ny botten där jag förstod att detta kan jag verkligen inte rådda i själv. Jag är beroende, my drug of choice är SOCKER ! Jag måste ha hjälp!

Benämningen sockerberoende kom jag i kontakt med på min första utbildning hos Bitten Jonsson för snart sex år sedan. Det klickade direkt! Allt föll på plats! Jag fick ett ord på den kontrollförlust som jag känt genom livet.

En intensivbehandling med avgiftning, kunskap och verktyg fick mig på rätt bana. Tack Bitten! <3

Tack vare 12-stegen i OA och FAA kunde jag hålla mig på banan! En matplan anpassad för mig av en kostrådgivare med kunskap om sockerberoende gav mig ett lugn inombords. Jag gick ned i vikt och började läka min kropp. Matplanen utesluter de produkter jag har en fysisk intolerans emot och den biokemiska reparationen stödjer mitt tillfrisknande och är fortfarande till stor hjälp då jag har en stor känslighet för stress.

Jag har skaffat mig mer kunskap om hur kroppen och knoppen fungerar:

  • Kostrådgivare LCHF/Paleo MF Utbildningar våren 2012.
  • Holistic Addiction Medicine hos Bitten Jonsson  Bittens Addiction 2013-2014.
  • Fördjupning i Hormonernas värld hos Therese Renåker  Kloka Råd våren 2014.
  • Föreläsningar och småkurser ang stress, biokemi, hjärnan och hjärnans inlärning, beroendepersonligheten, Familjekonstellationer 2010-2015
  • Fördjupning i lymf och glymfsystemet 2015
  • Cert SUGAR Bitten Jonsson och Dahl & Dahl prevention& beroendecenter 2015
  • Mikronäring 2016

Idag känner jag att det är helt ok att stå upp och berätta den OBEKVÄMA sanningen om vad socker i olika skepnader kan ställa till med. Livet har format mig med de egenskaper jag har odlat för att överleva. De egenskaperna använder jag idag då jag vägleder klienter till ett tillfrisknande med kurs, matplan, inspirerande samtal och biokemisk reparation.

Jag ser på mig själv som en ögonöppnare och hoppas kunna beröra dig!

Med kärlek!