Behandlingar

Återfallsprevention Webben

Återfallsprevention är det naturliga steget i SockerSkolans Behandlingsplan efter Nystart.

Vi rekommenderar att gå Återfallsprevention någonstans mellan 3 – 6 månader efter avslutad Nystart. På Återfallspreventionen utforskar de mekanismer i Återfallsprocessen som är en naturlig del i ett tillfrisknade. Med kunskap slipper vi gå ned djupare i återfallsprocessen och hamna i ett återfall i sjukdomen.

Beroendesjukdomen är listig, stark och falsk och hittar nya uttrycksätt för att förföra och förhärliga drogen. Utan kunskap om Återfallsprocessen så är det lätt att hamna tillbaka i mental besatthet och att fortsätta hantera känslor med mat eller annat utagerande om man de tendenserna.

Upplägget är att på tisdagar så har vi en timme med lektion och genomgång av materialet. Sedan delas deltagarna in i smågrupper om 2 – 3 deltagare som gör ett grupparbete som max tar 45 minuter. Gruppen hittar själv den tiden som passar. Grupparbetet görs innan Mastermindklassen på söndagar kl. 10.00 – 11.30. På Mastermindklassen går vi igenom grupparbetet och tittar och diskuterar olika frågor som finns för att integrera kunskapen i livet. Till varje lektion finns det även en enskild uppgift att göra.

Återfallsprevention går över 12 veckor med 12 lektioner och 11 Mastermindklasser.

Kunskap om återfall

Beroendesjukdomen är en sjukdom som karaktäriseras av återfall. Många glider tillbaka in i återfallet och förstår inte varför, därför är det så viktigt att vi förstår processen som leder oss dit. Vi behöver hitta varningssignalerna och de tankar och attityden inför tillfrisknandet. Det finns många saker som leder oss tillbaka till sockret om vi inte är uppmärksamma och vänder processen i tid. Vi behöver hitta dessa små korn som ligger dolda för oss och få de verktyg vi behöver för att bemöta dem.

Kommande kurser
Pris: 5.900:- Detta pris är ett introduktionspris på kursen som startar den 28/4.

Återfallsprevention Webben 2 – Onsdagen den 2 september 2020 kl. 18:00

Anmälan och Information

För mer frågor eller anmälan, fyll i formuläret nedan och skicka till oss.