Inkokt Lax med örtig sås

  • 1 laxfilé ca 1,2 kg ca 8 portioner hel måltid ca 20 portioner buffé

Lag

  • 2½ liter vatten
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • 2 tsk salt
  • 5 vitpepparkorn
  • 2 kryddnejlikor
  • 1 lagerblad
  • 1 knippe dill
  • 1 morot , skuren i slantar
  • 1 gul lök, skuren i bitar

Till servering

  • Dillvippor
  • Citronklyftor

Skär laxen i tre långsmala filéer och skär dem i fyrkantiga portionsbitar. Behåll skinnet på.

Koka upp alla ingredienser till lagen i en vid kastrull och låt koka i 15 min.

Lägg laxbitarna i den heta lagen, viktigt att lagen täcker laxen. Koka upp och koka försiktigt 1 minut.

Dra kastrullen från spisen och låt laxen svalna helt under lock.

Lägg upp på fat och dekorera med citron och dill

 Örtig sås

  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl majonnäs
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • Saft av en ½ citron
  • 1 dl kapris
  • 4 msk finhackad persilja
  • 4 msk mynta
  • Salt och nymald vitpeppar

 

Blanda alla ingredienser till en krämig sås, låt stå svalt i några timmar så blandas smakerna ordentligt.

 

Alternativt

Majonnäs med rivet apelsinskal

 

Tillbaka till [sb_parent]

Lämna ett svar

Vi använder cookies för att höja användarens upplevelse på sockerskolan.se. Fortsätter du att använda vår sida godkänner du användandet av cookies. Läs mer här

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng