Påsk

Auberginerullar

Auberginerullar

1 Aubergine (6-8 rullar per aubergine) 50 g Getost ½ dl Valnötter, hackade 1 näve Ruccolablad ¼ dels Chili, urkärnad och hackad Fina ruccolablad för decoration Olivolja/smörklick Salt och peppar Skölj och skiva auberginen tunt på ...

Avokadoröra med chili och färsk koriander

4-6 port som förrätt  ca 15 port på buffébord 6 avokado 1-2 röda chilifrukter 1 liten rödlök 1 lime 2 vitlöksklyfta pressad 3 msk majonnäs salt och peppar färsk korianderDela avokadon. Gröp ur och mosa. Blanda med finhackad ch...

Sallad med Brysselkål, avocado, grape och rödlök

250 g färsk brysselkål 2 avocado 1 röd grape 1 liten rödlök 2 msk olivolja 1 tsk vitvinsvinäger 1 nypa chiliflakes Flingsalt och peppar Ånga brysselkålen och låt svalna Dela avocadon och skär i tunna strimlor, ”vänd” av...

Djävulsägg

6 st ekologiska ägg 1½ dl majonnäs ½ tsk dijonsenap 1 msk finhackad gräslök 1 krm cayennepeppar Salt Finhackad gräslök Koka äggen i 12 min. Mjukt hårdkokta Dela dem på mitten och peta försiktigt ur gulorna i en skål. Bl...

Gräslöksost

1 burk Mascarpone 250 g ( eller samma mängd färskost/bredbar getost) 2 dl finriven paremsan Finrivet skal av en ½ Ekologisk citron 2 msk finhackad gräslök 1 msk olivolja Salt och svartpeppar En enkel ost att bara röra ihop! Mascarponen kan b...

Hummus med rökt paprika

5 dl kokta kikärter, köp kokta på burk (2 burkar till detta recept). 2 pressade vitlöksklyftor 0,5 dl olivolja 4 msk tahini, sesampasta 4 msk citronsaft 1-2 tsk rökt paprikapulver 1 tsk mald spiskummin Salt och vitpeppar Hackad blad...
Rimmad kyckling med kall örtsås

Rimmad kyckling med kall örtsås

4 kycklingfiléer ( ca 500 g) Saltlag 1 liter vatten 4 msk salt ½ slantad morot 1 liten bit torkad/färsk ingefära 1 lagerblad 1 tsk rosmarin 1 tsk timjan Till kokning 1 liter vatten Buljong typ 1 tärning ( Nu...

Vi använder cookies för att höja användarens upplevelse på sockerskolan.se. Fortsätter du att använda vår sida godkänner du användandet av cookies. Läs mer här

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng