Påsk

Auberginerullar

Auberginerullar

1 Aubergine (6-8 rullar per aubergine) 50 g Getost ½ dl Valnötter, hackade 1 näve Ruccolablad ¼ dels Chili, urkärnad och hackad Fina ruccolablad för decoration Olivolja/smörklick Salt och peppar Skölj och skiva auberginen tunt på ...

Avokadoröra med chili och färsk koriander

4-6 port som förrätt  ca 15 port på buffébord 6 avokado 1-2 röda chilifrukter 1 liten rödlök 1 lime 2 vitlöksklyfta pressad 3 msk majonnäs salt och peppar färsk korianderDela avokadon. Gröp ur och mosa. Blanda med finhackad ch...

Sallad med Brysselkål, avocado, grape och rödlök

250 g färsk brysselkål 2 avocado 1 röd grape 1 liten rödlök 2 msk olivolja 1 tsk vitvinsvinäger 1 nypa chiliflakes Flingsalt och peppar Ånga brysselkålen och låt svalna Dela avocadon och skär i tunna strimlor, ”vänd” av...

Djävulsägg

6 st ekologiska ägg 1½ dl majonnäs ½ tsk dijonsenap 1 msk finhackad gräslök 1 krm cayennepeppar Salt Finhackad gräslök Koka äggen i 12 min. Mjukt hårdkokta Dela dem på mitten och peta försiktigt ur gulorna i en skål. Bl...

Gräslöksost

1 burk Mascarpone 250 g ( eller samma mängd färskost/bredbar getost) 2 dl finriven paremsan Finrivet skal av en ½ Ekologisk citron 2 msk finhackad gräslök 1 msk olivolja Salt och svartpeppar En enkel ost att bara röra ihop! Mascarponen kan b...

Hummus med rökt paprika

5 dl kokta kikärter, köp kokta på burk (2 burkar till detta recept). 2 pressade vitlöksklyftor 0,5 dl olivolja 4 msk tahini, sesampasta 4 msk citronsaft 1-2 tsk rökt paprikapulver 1 tsk mald spiskummin Salt och vitpeppar Hackad blad...
Rimmad kyckling med kall örtsås

Rimmad kyckling med kall örtsås

4 kycklingfiléer ( ca 500 g) Saltlag 1 liter vatten 4 msk salt ½ slantad morot 1 liten bit torkad/färsk ingefära 1 lagerblad 1 tsk rosmarin 1 tsk timjan Till kokning 1 liter vatten Buljong typ 1 tärning ( Nu...