Auberginerullar
1 Aubergine (6-8 rullar per aubergine)
50 g Getost
½ dl Valnötter, hackade
1 näve Ruccolablad
¼ dels Chili, urkärnad och hackad
Fina ruccolablad för decoration
Olivolja/smörklick
Salt och peppar
Skölj och skiva auberginen tunt på ...
Avokadoröra med chili och färsk koriander
4-6 port som förrätt ca 15 port på buffébord
6 avokado
1-2 röda chilifrukter
1 liten rödlök
1 lime
2 vitlöksklyfta pressad
3 msk majonnäs
salt och peppar
färsk korianderDela avokadon. Gröp ur och mosa. Blanda med finhackad ch...
Sallad med Brysselkål, avocado, grape och rödlök
250 g färsk brysselkål
2 avocado
1 röd grape
1 liten rödlök
2 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 nypa chiliflakes
Flingsalt och peppar
Ånga brysselkålen och låt svalna
Dela avocadon och skär i tunna strimlor, ”vänd” av...
Djävulsägg
6 st ekologiska ägg
1½ dl majonnäs
½ tsk dijonsenap
1 msk finhackad gräslök
1 krm cayennepeppar
Salt
Finhackad gräslök
Koka äggen i 12 min. Mjukt hårdkokta
Dela dem på mitten och peta försiktigt ur gulorna i en skål.
Bl...
Gräslöksost
1 burk Mascarpone 250 g ( eller samma mängd färskost/bredbar getost)
2 dl finriven paremsan
Finrivet skal av en ½ Ekologisk citron
2 msk finhackad gräslök
1 msk olivolja
Salt och svartpeppar
En enkel ost att bara röra ihop!
Mascarponen kan b...
Hummus med rökt paprika
5 dl kokta kikärter, köp kokta på burk (2 burkar till detta recept).
2 pressade vitlöksklyftor
0,5 dl olivolja
4 msk tahini, sesampasta
4 msk citronsaft
1-2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk mald spiskummin
Salt och vitpeppar
Hackad blad...
Rimmad kyckling med kall örtsås
4 kycklingfiléer ( ca 500 g)
Saltlag
1 liter vatten
4 msk salt
½ slantad morot
1 liten bit torkad/färsk ingefära
1 lagerblad
1 tsk rosmarin
1 tsk timjan
Till kokning
1 liter vatten
Buljong typ 1 tärning ( Nu...