Julkalender 2 december

Julen, årets mysigaste helg

Julen är den helg när vi ska mysa till höger och vänster. När man går på julmys så ska man köpa med sig den obligatoriska asken eller något annat som värdfolket kan sätta fram att snaska på. Snaskandet börjar någonstans kring 1:a advent och håller på fram till trettonhelgen.Det är inte bara när vi går bort som det ska julmysas. På jobbet är det också julmys. Arbetsgivare ställer fram olika godsaker till sina anställda. Leverantörer skickar olika kartonger med godsaker för att man ska bli uppskattad. Till och med SockerSkolan fick en kartong från en leverantör! Då har de inte koll på sina kunder…

Hur många dagar är inte det som vi ska hålla på och julmysas? Det är över en månad! Hur påverkar detta dig som är sockerberoende?

Som sockerberoende har vi nu många möjligheter till att falla in i sockerträsket igen. Dit vill vi inte!

Vad tar du med dig på en bjudning? Köper du den där asken till värden så är det lätt att den hamnar i din mage på vägen till bjudningen och då är det lika bra att åka hem och fortsätta att äta innan du ens kommit fram. Kan du ta med något litet som inte är socker?

Hur tar du hand om dig när du går bort på en bjudning? Ett sätt kan vara att äta dig mätt innan du går så att du inte faller för pepparkakorna bara för att du är hungrig. Ett annat kan vara att ta med dig något som du kan äta på bjudningen. Ytterligare ett är att ta en kopp te eller kaffe på bjudningen och känna dig nöjd med det. Oftast är alla så upptagna av sig själva att de inte tänker på vad andra äter eller framförallt inte äter.

Hur tar du hand om dig på ditt arbete? Kan du prata med din arbetsgivare att de ställer godsakerna på ett ställe där du inte rör dig så ofta?

Julen är en tid av gemenskap! Bara för att vi är sockerberoende så vill vi inte stå utanför gemenskapen då isoleringen är en stor del av beroendet. Det är i vår ensamhet som vi överäter. Det är inget som vi vill visa för någon hur vi gör. Vi behöver göra annorlunda när vi nu möts av det som många andra tänker på som julmys.

Vad är julmys för dig?

Julkramar
/Cristina och Jessica


Gå på en kurs, nästa Nystart börjar måndagen 20 januari kl. 07.00.

Beställ SockerSkolans Blåa kalender för 2018, ett stöd för dig som vill tillfriskna.

Missa inte det som händer på SockerSkolan, följ oss på Facebook.

Vill du komma i kontakt med oss? Fyll i detta formulär, så svarar vi på dina frågor.

Läs hela Julkalendern