Julkalender 20 december

Tomten kan själv!

Trotsig som en liten 4-åring? Kan själv! Ska fixa mitt sockerberoende själv. Kan andra så kan jag. Det är bara att skärpa till sig, skaffa lite karaktär och följa de där råden och göra allt rätt.

Vi vet precis hur man ska göra. Vi förstår det där med hur mycket kolhydrater vi ska eller inte ska äta. Vi kan allt när det gäller mat. Gör du så? Följer du dina råd? Kan du verkligen själv?

Handen på hjärtat. Om du hade kunnat själv hade du inte fixat det där lilla sockerproblemet för länge sedan?

En sockerberoende behöver mycket mer än bara kontroll på maten för att lyckas tillfriskna i sitt sockerberoende. Man behöver matplan, kunskap, gå igenom avgiftningen, bryta de gamla tankarna, ärlighet och nya beteenden. Vissa behöver en biokemisk reparation. Vi behöver ett nätverk av andra tillfrisknande sockerberoende som har gått före oss och kan visa oss vägen. Framför allt behöver vi ta en dag i taget.

Tidigare kanske vi planerade att på måndag ska jag, den 1:a januari ska jag börja, sen ska jag hålla på i x dagar, veckor med detta och när jag har uppnått x kg viktminskning, då blir jag lycklig. Då blir jag lycklig.

Det finns flera tankevurpor i meningen ovan. Vi har planerat många dagar framöver. En sockerberoende kan bara planera max en dag i förväg. Idag är jag sockerfri. Ibland är det kanske bara en förmiddag eller en eftermiddag. Ibland blir det kanske en timme. Fram till … ska jag vara sockerfri.

När x kg är borta så blir jag lycklig. Sitter olyckan fast i kilona? Lycka är en känsla, den sitter inte i vikten.

Hur tänker du att du kan själv?

Julkramar
/Cristina och Jessica


Gå på en kurs, nästa Nystart börjar måndagen 20 januari kl. 07.00.

Beställ SockerSkolans Blåa kalender för 2018, ett stöd för dig som vill tillfriskna.

Missa inte det som händer på SockerSkolan, följ oss på Facebook.

Vill du komma i kontakt med oss? Fyll i detta formulär, så svarar vi på dina frågor.

Läs hela Julkalendern