Julkalender 23 december

Paniktågen, drar de förbi hemma hos dig?

Paniktåg, draman som du eller någon annan skapar, är det något du känner igen dig i?

Oj, oj, det är slut, du måste åka och handla NU!

Mormors tåg är försenat, Hur ska vi hinna?! Du måste åka till affären först och sedan hämta mormor.

Svärmor skrev att hon orkar inte med skrikande barn. Du måste hålla ordning på vår 3-åring så svärmor håller sig lugn.

Paniktåg har några gemensamma drag;

Det händer något som är utanför vår kontroll. Det är helt naturligt att det händer. Speciellt när det är en större högtid och många människor och företeelser är inblandade.

Vi upplever en stress inför vad det är som händer, vi hade planerat allt så bra, men nu sprack det! Redan från början var det kanske lite jobbigt, men nu börjar det bli lite panik, och inte bara lite panik, över det hela.

När vi har kommit hit så börjar vi gå igång på att det måste bli precis på det sätt som vi nu har bestämt att det ska bli. Vi har sett lösningen och ingen annan ser vare sig problemet och absolut inte börjat tänka på en lösning. Vi börjar regissera vad andra ska göra eller bete sig för att lösa problemet. Så om alla bara nu gör som vi säger åt dem att göra så kommer ALLT att bli perfekt, och vi får lugn.

Hur var det nu med våra hjärnor som har ett sockerberoende. Dom är inte helt pålitliga. Dom kan hitta på lite allt möjligt för att du helt plötsligt ska stå där ensam med alla lussebullarna eller pepparkakorna och sen försvann de på något magiskt sätt rakt ner i din mage.

Sinnesrobönen kan hjälpa i lägen som dessa

Ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra
Mod att förändra det jag kan
Och förstånd att inse skillnaden

Vi kan inte påverka allt och alla. Vissa saker kan jag absolut inte förändra, andra saker kan jag ta hand om. När jag förstår skillnaden mellan det jag kan förändra och det som inte kan påverka så kan jag ta hand om det som jag kan och låta resten bli som det blir  – med sinnesro.

Vilka paniktåg drar du igång?

Idag lottar vi ut 5 st av SockerSkolans Blåa kalender. En kalender för 2018 med verktyg för dig som vill vara i tillfrisknande. Vi annonserar vinnarna i morgon på vår Facebook sida. Vi kontaktar även vinnaren via email.

Julkramar
/Cristina och Jessica


Gå på en kurs, nästa Nystart börjar måndagen 20 januari kl. 07.00.

Beställ SockerSkolans Blåa kalender för 2018, ett stöd för dig som vill tillfriskna.

Missa inte det som händer på SockerSkolan, följ oss på Facebook.

Vill du komma i kontakt med oss? Fyll i detta formulär, så svarar vi på dina frågor.

Läs hela Julkalendern