Skamkurs Fördjupning

Kurser

Skamkurs Fördjupning

RÖTTER och VINGAR

Skam fördjupningskurs

Om kursen RÖTTER och VINGAR skulle få en annan titel kanske det skulle bli: Hur vi funkar, när vi inte gör det – och vad vi kan göra åt det. Kursdagarna är en fortsättning på grundkursen om skam.

Du kommer under dagarna att få en fördjupad kunskap och förståelse för hur skam påverkar våra liv och relationer. Samtidigt ger oss Göran enkla och användbara modeller för hur vi fungerar som människor och vad som orsakar våra vanligaste problem vid psykisk ohälsa. Men framför allt har vi denna gång fokus på självkänsla och själmedkänsla. Kursen vill främst visa på vägar mot konsten att vara självsnäll – och att ta väl hand om sin själ – för att kunna leva sannare, modigare och helare. Med humor, värme och många vardagliga exempel lotsar oss Göran Larsson på den slingriga vägen mot att bli sin egen bästa vän och finna styrka i en Kraft större än oss själva.

Kursdagarna är uppbyggda kring föreläsningspass, delningar i stor och liten grupp, övningar två och två, samt enkla meditationsstunder. Det finns också möjlighet att bearbeta egen problematik tillsammans med Göran med gruppen som vittne.

Göran Larsson är präst, leg. psykoterapeut och S:t Lukasutbildad själavårdare. Han har under många år jobbat med rehabilitering av långtidssjukskrivna med olika diagnoser och fungerar idag som psykosocial handledare, samt etisk rådgivare i olika beroendebehandlingar. Göran Larsson är verksam som psykoterapeut vid S:t Lukas Dalarna, Falun och är en flitigt anlitad föreläsare över hela Sverige i ämnen som berör mänsklig växt och mognad.

 Några tankar inför dagarna:

Du kan förbereda dig genom att läsa boken Rötter och Vingar och fundera på hur skam har påverkat dig och vad den fått för konsekvenser i ditt liv, dina relationer och eventuella beroenden. Vad vill du ta upp kring din skam? Vad har du behov att släppa för att kunna leva helare och friskare?

Vår förhoppning är att du kommer att återvända hem med ökad självförståelse och förnyad livslust – men du skall vara införstådd med att dagarna kan komma att väcka en del gömda känslor och smärtsamma minnen till liv.

Vi jobbar större delen av tiden i grupp och du förutsätts vilja dela med dig av livserfarenheter, känslor och tankar tillsammans med andra – men naturligtvis väljer du själv var gränserna för din integritet går.

Kurslokal

Kursen hålls lokaler i Stockholm. Vi återkommer med exakt adress på Södermalm eller i Farsta Gård.  Vi har tillgång till ett litet kök där vi kan förvara matlådor och värma mat i mikrovågsugn. Vi bjuder på kaffe, te och kokosfett. Det kan finnas hundar i lokalen, dock ej i grupprummet.

Pris: 4.400:-

Vid anmälan får du en faktura på anmälningsavgiften 1.000:- för att garantera plats på kursen. Resterande belopp  faktureras i samband med kursen.

Fredag börjar vi kl 16:00 och slutar ca kl 21:00 

Lördag och Söndag börjar vi kl 09:00, slutar ca kl 18:00 på lördagen och senast kl 16:00 på söndagen.

Vid anmälan får du en faktura på anmälningsavgiften 1.000:- för att garantera plats på kursen. Resterande belopp faktureras i samband med kursen.

Planerade kurser

  • Fredagen den 14 april 2023 kl. 16:00
    Denna kurs planeras att genomföras på plats i Stockholm. Farsta Gård, Farstaängsvägen 22

För mer frågor och anmälan, fyll i formuläret och skicka till oss.