Bjud in Högre Kraft

Bjud in din Högre Kraft

För att minska sjukdomens/den rödes utrymme kan du bjuda in din Högre Kraft och låta den ta en större plats i ditt liv. Har du ingen Högre Kraft så kan du tänka att det där som är större än du.

Kanske är det den kraft som får elektronerna att snurra runt i atomerna eller får månen att snurra runt jorden på samma sätt som jorden snurrar kring solen som i sin tur snurrar runt i galaxen.

Kanske är det den kraft som får blommor att växa från ett frö till en planta. Eller det lilla mirakel som sker när en befruktning sker och ett nytt litet liv börjar växa.

Kanske är det grunden till alla de Positiva Andliga Principerna.

Kanske är det din Själ.

Kanske har du en tro som på en Kraft som du kallar för Gud.

En Högre Kraft är något som är större än du och jag och inget som någon utav oss kan påverka, något större styr det.

Sätt dig ner en stund varje dag, kanske i samband med din Morgonstund, vänd gärna upp händerna i en inbjudande gest och bjud in din Högre Kraft till att få ta del i ditt liv. Låt din Högre Kraft få ta en lite större plats i ditt liv än vad du gjorde dagen innan. Har du en annan metod för att kontakta din Högre Kraft så använder du dig utav den.

Dela med dig utav dina upplevelser.

OBS! använder du ett "&" försvinner all text efter det tecknet. Spara mitt svar
Det finns 81 svar på denna fråga.
Visa/dölj alla svaren på denna uppgift.
2018-07-09, skrev Natalie Stokken
Detta har jag inte sinnesro att göra.. än. Det är bara att fortsätta öva. Övning ger färdighet.
2018-07-07, skrev Malin Lundberg
Sedan några år tillbaka mediterar jag en halvtimme varje morgon som en del av min morgonrutin. Två till tre gånger i veckan ger jag healing-behandling till andra och efter varje gång avslutar jag med att ge mig själv en dos också. Jag brukar också göra en utrensning från energier efter att jag varit på platser med energi jag inte vill ha med mig hem, när jag varit i stora folksamlingar eller umgåtts med någon som mår dåligt så att jag slipper gå omkring och dras med andras hältor, smärtor och frustrationer. Tog mig många år att förstå att jag inte är komplett galen. Hade jag inte fått hjälp att lära mig kontrollera det på ett konstruktivt sätt genom just meditation och healing då hade jag nog blivit galen på riktigt. För mig är det en nödvändig del av livet, vet inte hur jag skulle klara mig annars, skulle antagligen bli totalt utmattad.

Meditation och healingen får mig att läka skador fortare och lindrar mina smärtor. Det ger mig en lugn fridfull känsla i kropp och sinne. Behöver jag lugn så får jag det, är jag ledsen och ensam får jag kärlek, ställer jag en fråga så får jag ett svar dom närmaste dagarna. Det är som att alltid ha tillgång till både en läkare, psykolog och rådgivare i ett, var som helst, när som helst.
2018-07-06, skrev Ann-Louice Norqvist
Min högre kraft är Gud och olika änglar. Jag tror inte att gud finns som fysisk person, men att det finns någonting som är mycket större än jag själv och som ger mig styrka att ge kärlek till mig själv och till min omgivning. Jag tror också att Gud sänder änglar till mig/oss och vissa ser vi aldrig, men en ängel kan också vara någon anhörig eller någon annan nära relation, som hjälper mig i min vardag. En ängel kan också vara den mannen i affären som hjälper mig att ta ner burken som står för högt upp på hyllan som jag inte når. Det kan också vara den där kvinnan som kommer med papper när jag spiller ut vatten över mitt bord vid lunchen.

Jag har samtal med gud och mina skyddsänglar flera gånger om dagen. Jag sitter gärna en stund på morgonen och ber om kraft, mod och tålamod för de uppgifter som väntar mig under dagen. I perioder har jag också skrivit ner mina böner eftersom det blir starkare, när jag formulerar mina önskningar och förväntningar. Oftast handlar det om att ge mig skydd och finnas med mig så att jag inte är ensam. Ibland ber jag också för min familj och mina vänner. Ibland delar jag med mig om mina böner, men oftast är det bara mellan mig och gud.
Eftersom jag har en tendens att känna mig ensam och avvisad är den högre kraften jätteviktig för mig. Om ingen annan vill ha mig, så vet jag att jag alltid är välkommen som jag är till gud.
2018-07-05, skrev Linda Norstad
Det känns oftast skönt att börja dagen så här. Jag upplever ett större lugn och ökad medvetenhet när jag tar mig tid för stillhet och bön på morgonen. Min högre kraft som för mig är Gud, finns där hela tiden och vill hjälpa mig och förse mig med det jag behöver men det förutsätter att jag inte bara kör "mitt race" och gör allt så som jag själv vill utan att stanna upp (det är så jag har hållt på väldigt mkt, och det går inte så bra). Jag behöver bli påmind om att jag själv, kan inte, men Gud kan. Det ger en bra grund på morgonen men jag behöver stanna upp under dagen och andas också..
2018-07-05, skrev Ann-Christine Haraldsson
Jag har haft svårt för uttrycket "högre kraft" men när vi provade på det under lektionen kom skogen och trädtopparna till mig och jag känner de att det är det som är min högre kraft. Har tagit flera stunder under dagarna att lägga mig och med handflatorna uppåt och försöka lämna över mina jobbiga tankar och fokusera på skog/natur. Funkat ibland! Krävs nog att jag gör flera gånger. Skönt att ha hittat min högre kraft iaf.
2018-06-14, skrev Gun-Helen Järn
Jag har varje dag nu på väg till jobbet bjudit in min högre kraft o tackat för dagendå jag kommit till en viss plats där jag ser havet som jag älskar. Det har gjort mig så lugn o glad, nöjd.
2018-06-12, skrev Malin Kidby
Jag har för tillfället haft svårt att få kontakt med min högre makt då det har varit väldigt mycket inbokat på senaste tiden. Men jag vet att det går då jag vid flera tillfällen fått en väldigt fin kontakt under meditation. Det hjälper mig och jag kan ibland längta efter de stunder men tar mig ändå inte tiden att göra det. Jag ska försöka lägga in en stund varje kväll.
2018-06-12, skrev Johanna Koistinen
Jag kan inte relatera till Gud men jag kan komma på mig själv att fälla huvudet bakåt, titta och och säga "snälla hjälp mig, visa mig vägen". Jag vågar dock inte tro att det finns någon som kan hjälpa mig, det känns bara som att det är mina val som jag gör som ger mig ett eget öde. Jag kan dock tycka det är väldigt skönt att "be" om hjälp, jag vet inte om det handlar om att få säga det jag tycker är jobbigt högt och som jag önskar var annorlunda eller om jag faktiskt tror att någon tar emot mig.
2018-06-11, skrev Malin Ekblom
Tanken om gud och en högre kraft känns fråmmande för mej. Samtidigt känns det lockande att lämna över allt åt ”någon annnan” som kan göra bra val och styra mej på rätt spår. Jag känner inget speciellt nör jag försöker bjuda in min högre kraft, bara lite fånigt. Jag ska prova locka fram min högre karaft ur mitt inre, då det kanske känns mer som en kraft jag själv redan besitter men glömt bort och trängt undan.
2018-06-11, skrev Anette Bergstrand
Har haft mycket hjälp av min högre kraft tidigare då jag var aktiv i OA, men har svårare att närma mig min högre kraft denna gången, vet inte vad det kan bero på, trots att jag är väl medveten om vad den kan göra för mig, tar jag mig inte riktigt tiden till att sätta mig ner och ta kontakt. Men jag tänker att det är bara att fortsätta bjuda in så kommer det förr eller senare kännas mer naturligt och lättare för mig att lyssna på svaren och lita på att jag inte är ensam.
2018-06-11, skrev Åsa Gustavsson
Har försökt ta en stund på morgonen, med skiftande resultat.
På tåget har jag försökt några gånger, men känner inte att jag "får kontakt". Försökte då hemma, innan jag åker hemifrån på morgonen och det fungerar bättre. Det ger mig styrka.
Fick höra från Cristina att det inte spelar någon roll om jag känner kontakt eller inte, bara jag gör det. Väljer ändå att göra det vid de tillfällen då det är lättast att få kontakt, för det ger mig en styrka och en positiv känsla att jag har HK med mig.
Har ännu inte hamnat i någon situation där jag behövt ta hjälp av min högre kraft, men börjar tänka mer på det och hoppas att ju mer jag jobbar med detta, desto mer kommer det bli en naturlig del av mitt liv. Och att den då kommer att poppa fram och hjälpa mig precis de där tillfällena då jag verkligen behöver det.
2018-06-11, skrev Beatrice Karinsdotter
Jag har en fin kontakt med min högre kraft som jag kallad gud. För mig har Guds ordet varit laddat och jag som för många får sedan klev ur kyrkan har haft svårt att ta till mig det. Men jag känner nu att jag har gjort Gud till min Gud. Inte kyrkans Gud.

För mig käns det skönt, det är också som vilken annan relation som helst. Jag behöver arbeta på det. Jag behöver prata, bjuda in och lita på...
Jag har haft många fina stunder. Jag ber varje morogn innan jag kliver upp ur sängen. Nu har jag även gjort ett vackert altare i mitt sovrum där jag tänder ett ljus på morognen innan jag ber.
2018-06-10, skrev Kriszta Dali
Jag har utvecklat min kontakt med min Högre Kraft under många år och jag försöker ha kontakt varje dag, antingen genom att lägga mig på spikmattan och meditera, be eller fokusera på andningen. Den senaste veckan har jag dock kommit lite längre ifrån min HK eftersom jag inte varit hemma, och detta vet jag att jag behöver jobba på: att behålla kontakten även om jag inte är hemma och allt är mycket intensivare och jag träffar mycket mer folk. När jag jobbar känner jag att jag ägnar relativt mycket tankeverksamhet och fokus på min kontakt med HK eftersom jag har den fantastiska förmånen att jobba inom Svenska Kyrkan. Sedan jag är mammaledig är barnvagnspromenaderna väldigt viktiga för mig, speciellt eftersom jag har så mycket skog runt mig och vädret varit så fint. Naturen är nämligen ett sätt för mig att känna starkare samhörighet med min HK.
2018-06-10, skrev Eva-Louise Blomqvist
Jag har inte funnit en morgonrutin/stund som funkar riktigt bra ännu, jag har haft lite svårt att hitta min högre kraft också.
Vad jag gör däremot när jag tar kvällspromenaden med hunden (för den tar alltid jag) så är det oftast lugnt och skönt ute, jag brukar nästan alltid gå lugnt och tänka på min andning, sträcka på mig och tänka på hållningen och försöka få ro i kroppen. Jag ser det som att detta är min stund då jag har kontakt med en högre kraft. Jag försöker tänka på att jag är en del i något så mycket större än mig själv, hur fantastisk naturen är och försöker hitta min högre kraft. Det är min rofyllda stund. Den är skön och den hjälper mig med min sinnesro.
2018-06-10, skrev Frida Berggren
Det är en skön och lugnade stund när jag försöker bjuda in min högre kraft. Men tankarna spinner samtidigt att detta är hittepå, det kommer aldrig fungera osv. Jag vet inte om det beror på att jag benämner min högre kraft för Gud, och eftersom jag inte tror på Gud känns det fel. Behöver kanske fundera ut ett annat sätt att föreställa mig min högre kraft. Men förstår inte riktigt vad det är och hur det kommer hjälpa mig. Men jag ska inte ge upp, utan ge det fler försök. Bara Göra!! Och släppa kontrollen.
2018-06-09, skrev Hanna Bjärman
Att bjuda in min högre kraft på detta sättet känns skönt och varmt. Jag har gjort det på morgonen och före varje måltid. Det gör mig lugn och närvarande. På morgonen sätter jag klockan på två minuter för att öva mig på att bara vara stilla och lyssna in.
2018-06-08, skrev Joline Arderbäck Klockar
Kontakten med min högre kraft landar nog i att jag finner närvaro och självinsikt. Jag tar en stund varje dag för medveten andning och ber om kraften att orka kämpa och vara sann mot mig själv.
Jag är inte alls van vid detta tankesätt, är en ganska saklig och rationell person som har svårt att se på något som en högre kraft. Däremot ska sägas att jag verkligen gillar tanken om något högre än mig själv. Något som kan bära mig och något dit jag kan vända mig och be om råd när jag är förvirrad. Kommer försöka implementera det här tankesättet i min vardag ett steg i taget.
2018-06-08, skrev Emma Bygdemark
Som troende är jag van att prata med min högre kraft, men kah upptäcker att jag inte överlämnat och öppnat upp på det här viset tidigare. Att när jag stöter på problem kunna känna att det finns en plan och det är okej att jag inte vet den eller förstår den, känns lugnande.
2018-06-07, skrev Cecilia Wiklund
När våren o sommaren anlänt så här jag en del mornar gjort solhälsningen,en del mornar öppnar jag enkelt min famn mot solen för att andas in en ny dag.
Ofta när jag känner att jag behöver vända mig nånstans så hamnar jag oftast mot solen,månen eller stjärnorna. Det är nånting där som gör att jag finner "det där". Det där som jag behöver just där o då.

2018-06-07, skrev Jenny Holmberg
Min högre kraft kallar jag den energi som omger mig och min kropp. Jag tar kontakt med den via handflatorna och formar en boll. Bollen varierar i storlek och den känns starkt. Efteråt pirrar det i händerna och känsla av lugn och välbehag sprider sig i kroppen.
Jag ska försöka ta kontakt med min högre kraft som en del av min morgonrutin.
2018-06-04, skrev Annelie Hammar
Jag har lite svårt att hitta någon högre kraft.
2018-05-28, skrev Eva DeBeaux Nordlund
Jag har upplevt på senare tid att innan jag ska somna och är på väg in i sömn/ meditativt tillstånd så kommer mycket upptäckter och svar på tankar jag har burit med mig under dagen. Det känns märkligt och häftigt på samma gång, det är som om mitt undermedvetna kommer upp till ytan precis innan sömnen.
2018-05-27, skrev Annmari Paulcén
Jag bjuder in min högre kraft varje dag och lägger det som är svårt i dess inkorg.
Jag tycker att det känns lite avstressande att lita på att jag får hjälp.
2018-04-15, skrev Annelie Ströhm
Under lång tid för flertal år sedan fick jag inblick att ta kontakt med Moder Jord och min själ, Högre jag. Det räcker med att jag djupandas så är jag i kontakt.
Däremot har jag min itudelning som jag nu jobbar väldigt mycket med på flera olika plan.
Huvudet för sig - en klar delning - sen kroppen och energierna för sig.
I sockerskolan börjar jag så smått integreras, men stegen är små och hårt övervakad av min röde hund. Så energimässigt är jag orubblig och kroppsligen
2018-04-10, skrev Lenita Lindfors Torneus
Jag har försökt tgöra denna övning några gånger och försökt få kontakt med något som skulle kunna vara en högre kraft. För mig kännes det som meditiation, vilket är väldigt avslappnande. Jag behöver tröna mer på detta och kanske göra det till en rutin för att det ska ge mer. Jag har inte fått in den i min morgonrutin, det glöms bort. Jag ska fundera på att införa den på kvällen i stället.
2018-04-10, skrev Anna-Karin Nilsson
Har otroligt svårt för denna uppgift. Känns flummig för mig och har svårt att hitta min andliga kraft. Måste testa denna mera under bra fokus.
2018-04-09, skrev Christina Alme
Efter att ha ätit frukost (eller druckit snarare, min kära kaffeäggmjölk!), så tar jag en stund för att...ja, vet inte vad jag ska kalla det - kanske då att bjuda in en högre kraft. Det känns bra, och särskilt att göra det på morgonen. Jag har ett tänt ljus under hela morgonen, vare sig det är ljust ute eller inte. En väldigt skön start blir det, så även om dagen sedan skulle vara stressig så har man i alla fall haft en lugn och skön stund på morgonen. Det blir en slags fridfullhet att bjuda in den högre makten.
2018-04-09, skrev Therese Larsdotter Damm
Jag har en högre makt som i mitt fall är en "hon". Tanken på en högre kraft är inget nytt för mig men jag ber den sällan om hjälp. Jag kan be till Maria, Jesus mor, eller andra kvinnliga helgon eller förebilder.
Den finns alltid med mig och jag ser tydliga tecken av den i "mellanrummen" i min vardag. Jag kan höra den via andra människor. Jag kan uppleva den i händelser.
Det är en trygghet att den finns för mig även fast jag inte utnyttjar den fullt ut.
2018-04-09, skrev Camilla Pettersson
Jag sätter mig ner ensam ett par minuter varje dag och blir helt närvarande i nuet. Jag bjuder in min *högre kraft* som jag egentligen kallar för något annat. Jag blir jordad och samlad och sänker pulsen. Det här har blivit en stund som jag längtar till varje dag. Vissa dagar när det är för mycket kaos och jag inte hinner, så kan jag tänka samma tankar i sängen precis innan jag ska sova. En kort stund räcker.
2018-04-09, skrev Julia Djärv
Jag försöker både bjuda in min högre kraft innan jag äter frukost. Jag sitter vid köksbordet några minuter och andas lugnt och känner in. Sedan äter jag min frukost i lugn och ro. Efter frukost skriver jag sinnesro bönen och lägger i min god can. Jag hoppas att jag håller i det här för jag känner att det är bra för mig. Det gör att jag börjar dagen med båda fötterna på jorden. Jag missade i helgen när rutinerna kom ur lag... och jag inbillar mig att det kan vara därför allt också va lite rörigt.
2018-04-08, skrev Isabella Näslund
Jag får en känsla av att jag är värdefull när jag gör detta, tar mig en kort stund för att be om hjälp. Så det har bara känts bra.
Jag skulle vilja göra detta så fort jag vaknar men hittar inte strategin till de då min son nästan alltid vaknar när jag vaknar. Så då blir det oftast något annat tillfälle under dagen.
2018-04-07, skrev Lina Björk
Jag har nu gjort det varje dag sen vi fick uppgoten och jag har gjort det vid lite olika tillfålen men oftast råmorgonen för att få kraft å energi inför dagen. och det ger mig det. så härlig känsla.
så detta ska jag fortsätta med, och göra det till en rutin..
2018-04-05, skrev Ulrika Gustavsson
Att släppa taget om det jag inte kan påverka
Att känna att det finns en mening med allt
Avslappning , meditera och yoga för att komma i kontakt
Med mitt inre
2018-04-05, skrev Pernilla Heuer
JAg har praktiserat vipassana- meditation och kommit i kontakt med buddism sen tidigare.. Jag fortsätter att utforska min andliga sida i det spåret.
2018-04-04, skrev Åsa Jansson
Tänker på vilken kraft det är jag bjuder in i mitt liv. Vad betyder min högre kraft för mig? Innan sänggående och på morgonen på tåget (kanske en del av en ny morgonrutin?) så bjöd jag in. Det kändes annorlunda, nytt, lite märkligt och samtidigt lugnande. Det jag bjuder in är gemenskap och livskraft. Den kraft som gör att livet finns och fortsätter finnas och som jan kan känna av mycket mer tydligt när jag är närvarande. Det är ett spännande utforskande. Jag jobbar med ord som känns rätt och äkta för mig i hur jag bjuder in. Och vad jag bjuder in min livskraft till.
2018-03-11, skrev Monica Sundström
Upplever att jag har mkt kontakt med min Högre Kraft. Gillar dock att sitta med händerna uppåt i knä'et - blir lite mer handfast
2018-03-11, skrev Janna Schibbye
sedan yogan kom in i mitt liv har jag kontinuerligt en dialog med universum - det gäller allt - stort som smått och det hjälper mig enormt mycket
2018-01-22, skrev Birgitta Svensson
Jag känner glädje i min kropp o det sprider sig en varm känsla i mig. Är antagligen extremt lättpåverkad, kan bli nästan religiös av att se något vackert i naturen, komma in i en vacker kyrka el dyl. Naturen är verkligen helt fantastisk, det är min högre kraft.
2018-01-21, skrev Doris Apelqvist
Jag praktiserar energihealing och där känner jag tydligt att det finns någon högre kraft som jag kommet i kontakt med! Finns ngt större i universum som ej går att förklara! Jag amvänder ordet ”kärleken” som min högre kraft. Eller ”universums högre kraft”det känns bra för mig !
2018-01-21, skrev Sarah Lewis
Det här tycker jag är svårt eftersom jag inte är religös och då vill min röda hund avfärda detta som flummigt och oseriöst...
Jag försöker andvända ”kärlek” som min högre kraft och det funkar när jag är i balans men när jag verkligen behöver den så hittar jag den inte.
2017-12-19, skrev Evelina Söderman
Det känns bra att bjudning in den högre kraften, ger mig sinnesro och lugn. Försöker göra det när jag ligger i sängen på morgonen och gör min morgonrutin.
2017-12-19, skrev Olle Råberg
jag gillar en sak jag läste för länge sen. det är lite grundbulten i att jag tror på något annat än mig själv.

när vi bryter något i kroppen så sätter en läkare/kirurg ihop benet och det läker ihop sig själv. jag har inget med den processen att göra. den typen av kraft har en egen vilja och det tycker jag om att tänka på.

en annan sak jag gillar med högre kraft är att jag tror den har ett lågt tempo. själens takt. den är inte för långsam och inte för snabb. utan glider fram. gör jag saker och existerar i det tempot så känner jag att min högre makt finns där.

en annan sak jag gillar med högre makt är att jag inte är tvingad till att göra något det är inte direkt som det låter en högre makt som bestämmer och vrider en åt olika håll utan den föreslår saker och jag kan välja det om jag vill
2017-12-19, skrev Liselotte Löfvander
Jag har provat detta ett fåtal gånger men jag upplever ett fantastiskt lugn och mår väldigt bra av att göra det.
2017-12-18, skrev Kicki Åkerlund
Jag kliver aldrig upp direkt ur sängen när jag vaknar, ligger alltid och mediterar en stund över dagen som kommer. Det är bara ett måste numera.
2017-12-17, skrev Mikael Orrebrink
Ibland när jag står inför svåra beslut eller utmaningar så ber jag till min högre kraft som jag vill benämna den. Jag gillar inte ordet makt utan använder hellre kraft. Jag finner min kraft i naturen och i havet runt omkring mig.
2017-12-15, skrev Lise-Lotte Kinning
Det känns bra att " bjuda in " min Högre Kraft .Det känns i magen .Jag kommunicerar ganska mycket redan med min Högre Kraft . Många gånger per dag ...jag ber , mediterar å liksom " pratar "/ har en dialog .För mej känns det väldigt tryggt . Jag frågar oxå ganska ofta min Högre Kraft: ska jag göra det här ....? Är det här bra för mej ...
2017-12-15, skrev Sofi Stål
Jag har bjudit in min högre kraft vid min morgonrutin men också under dagen. Än så länge bättre att göra det på på morgonen då inte allt snurrar runt i huvudet. Det är en varm känsla och en finns stund på dagen.
2017-12-15, skrev Cathrin Sandström
Detta är inget jag tänkte på riktigt tidigare, men det första jag tänker på som min högre kraft som påverkar mig otroligt mycket är solen. Solens inverkan på mig är enorm och den ger mig och allt annat liv. Den ger mig glädje, lycka och värme. När solen är framme och värmer mig kan jag bara lägga mig mitt i solen mot fönstret och ligga och njuta. Jag blir glad inombords.
2017-12-14, skrev David Hansen
Jag har inte riktigt lyckats återskapa den kraftfulla känslan som jag fick i tisdags.
Kanske är det just för att jag försöker att återskapa en tidigare känsla i stället för att nyfiket utforska en andlig relation.
Jag sätter mig ner varje morgon innan meditationen så som vi gjorde i övningen och i 3 minuter välkomnar jag min högre kraft, låter moder jord fylla mig med ny energi och tillåter mig själv att bli ett med allt det magiskt kraftfulla som är guds skapelse.
Resultaten är varierade.
Från en häftig andlig upplevelse i tisdags till en stund i morse som inte gav mig någon direkt känsla av uppfyllnad.
Jag kanske redan var full 😛
Jag tror att om jag slutar att förvänta mig resultat och låter det vara vad det är så kommer det att kännas bättre.

2017-11-05, skrev Maria Norström
Jag har bett till min högre makt i många år, det ger mig ett lugn och hopp. Jag gör det i samband med meditation och så klart när jag besöker kyrkan, vid mina stunder vi vatten och på morgonen tänder jag ett ljus och bjuder in Hen.
2017-11-05, skrev Linnea Stackenström
För mig handlar en högra kraft just nu om att känna gemenskap med andra och att känna hopp och tilltro att allt löser sig och blir bra på ett eller annat sätt (även om det kanske inte nödvändigtvis blir på det sätt som jag trodde från början)
Ett sätt för mig att ta kontakt med min högre kraft i form av gemenskap är är att ringa in till FAs telefonmötet eller att söka mig till andra genom att exempelvis välja att vara på kontoret istället för att jobba hemifrån, det kan också handla om att jag när jag befinner mig i en grupp med människor stannar upp och uppskattar att jag är en del av gemenskapen . Att uppleva naturens skönhet är också ett sätt för mig att ta kontakt med min högre kraft i termer av tro och hopp på att allt löser sig och det ger mig en känsla av uppskattning av livet.

Mig att det påverkat genom att det ger mig en känsla av mening med tillvaron. Istället för att hela tiden sträva efter ett mål och tro att det är meningen så kan jag se en mening med att bara vara här och nu.
2017-11-01, skrev Carina Fjellström Holmgren
jag har bjudit in min högre kraft idag det kändes bra och lugnt.
2017-10-10, skrev Mia Arvidsson
jag övar på att meditera någon gång under dagen och samtidigt bjuda in min högre kraft, men har inte haft någon mer upplevelse av någon eller något sedan den där helgen när jag slog i botten. Efter det har allt däremot känts väldigt mycket bättre rent själsligt, om jag bara kunde sova bättre och få ner min stressnivå så....
2017-10-10, skrev Anna Sundblom-Westerlund
2017-10-09, skrev Helena Johansson
Har "bjudit in" varje morgon som ett sätt att börja dagen men känner nog mest att det än så länge är något jag bara gör, som bäst har det varit en stund i stillhet. Tycker det är svårt med högre kraft och behöver utforska vad det är för mig, har ingen aning än? Tycker att det är ett mirakel med hur universum och vår planet fungerar, allt som lever här och känner mig som närmast det när jag är i skogen, men där kan jag ju inte vara hela tiden? Kapitulerade nyss över saker jag inte kan kontrollera i jobbet och då bad jag universum ta hand om det åt mig för jag varken kan eller orkar mer, men ser nog ändå inte det som högre kraft. Behöver fundera.
2017-10-09, skrev Sandra Andersson
Jag tycker detta är svårt. Jag upplever det som en slags våg som åker runt i kroppen och ut i olika kroppsdelar. Men det sprider ett lugn och det leder till att jag börjar dagen med ett lugn i kroppen. Men jag vet inte om det beror på att jag andas lugnt när jag gör detta. Men ännu en sak som jag känner att jag måste jobba mer på och vänja mig vid. Det är så mycket nytt för mig nu.
Jag får väl plocka ner skylten jag fick på skoj av min kompis som säger Good morning Let the stress begin:-) inget bra att sätt att starta dagen.
2017-10-09, skrev Martina Olsson
Jag bjuder in varje morgon och jag får en otrolig kontakt när jag håller mig abstinens. NÄSTAN så det känns som att det är det som motiverar mig att hålla mig abstinens just nu, bara för idag. Vill aldrig tappa den kontakten.
2017-10-08, skrev Emma Renöfält
Jag brukar använda bön till Gud naturligt i vardagen. Det är så skönt att bara känna att det finns nåt större. När problem blir övermäktiga så vet jag att jag kan kasta allt på honom, vara stilla och bara beakta att han är Gud. Då infinner sig sinnesro för mig.
2017-10-08, skrev Camilla Fransson
Efter en påfrestande eftermiddag med mina föräldrar och framförallt min syster och hennes son bad jag min skyddsängel om hjälp om hur jag ska gå vidare med den information jag fick igår efter att jag för en gångs skull konfronterat dem med verkligheten.
Hade även ett samtal från en i gruppen som kom som på beställning från ovan 🙂 direkt efter och då fick jag distans till det som upprörde mig mest! Tack för all hjälp och stöd!
2017-10-07, skrev Frida Brander Boman
Jag börjar gilla tanken med högre kraft. Känner att kah skulle vilka hitta ett eget namn på den. Hade ett speciellt moment igår kl. 23 när jag står på dansgolven på Birka-båte . Låten "it's My life" med Bonjovi spelades och helt plötsligt fick texten en helt annan innebörd och jag höll nästan på börja gråta där jag stod med mina vänner. Gick ut på däck och satte mig en stund och öppnade mina händer och tittade upp mot månen som lyste klar. Där satt jag stilla några minuter och bara gav mig hän, till något. Kanske mångubben eller stjärnorna eller himlen.
2017-10-07, skrev Jenny Schärer
Det känns lugnt och skönt att bjuda in min högre kraft. Jag försöker ge den mer och mer plats och jobbar på att lämna över, att ha tillit.
2017-10-06, skrev Anna-Lena Sahlman
Kom på när jag satt och "mediterade" en stund, med handflatorna uppåt. Att jag blev triggad av mina arbetskamraters "lek" med hur de skulle dela en chokladbit emellan sig. Tror lukten fastnade i min hjärna. Det var skönt att koppla bort en stund, för idag är jag extremt trött. Gör allt för att stå ut i 40 till innan jag kan gå hem.
2017-10-01, skrev Maria von Zweigbergk
Ber min högre kraft om hjälp varje dag.
2017-09-16, skrev Sophie Aspgren
Hjälper mig att säga tack tack tack varje morgon och sträcka ut händerna till gud
2017-09-11, skrev Maria von Zweigbergk
Jag bjuder in min högre makt. Jag behöver göra detta flera gånger om dagen. Jag glömmer bort min högre kraft när röde hund ylar.
Jag sitter med fötterna jordade och raka armar med handflatorna uppåt.
Jag agerar som om.
2017-09-11, skrev Sophie Aspgren
skrev ner vad mmin högre kraft är.
Det är kärlek utan logik, tillit,gud tar fram det bästa i mig
det är synkronicitet
det är mitt skrivande, flowet jag känner när jag har tillir till skrivprocessen
gud ligger ett steg feamför mig och är nuet i all dess skepnad
gud är hopp om en bättre framtid. Visdom, kunskap, lära sig nya saker aha upplevelser.
gud är utanför mig själv och inom mig.
jag kan inte få kontakt med gud. gud är närvarande.jag saknar att kunna använda mig av den högre kraften i mitt liv.hur gör jag det i förhållande till hur jag ser på vad gud är för mig
2017-09-09, skrev Nadja Lindqvist
Jag har haft en tro och tanke om en högra makt ända sedan jag var barn. Men denna tro och tilliten till min högre makt har sviktat lite under åren. Det verkar som jag tappar bort den ibland, men den kommer alltid tillbaka till mig när jag behöver den som mest.
Nu tänker jag att jag kanske behöver den HELA tiden och inte enbart "ibland" och vid kriser. Det är ett arbete som krävs från min sida för att hitta sinnesro.
Det märktes också nu när jag gjorde övningen. Jag märkte att jag var stressad och huvudet fullt med tankar om alla "måsten". Jag hade väldigt svårt att komma i kontakt med min högre makt. Sa tyst för mig själv flera gånger "hjälp mig nu, jag behöver min högre makt" men kände att jag inte riktigt nådde fram. Bestämde mig för att pausa och göra om övningen snart igen.
2017-09-08, skrev Susanne Galloway
Jag anar att något finns där, men det slinker undan då jag försöker se vad det är. Jag vill gärna ha en form, ett väsen och ett namn på min högre makt. Inser att detta är kontroll, men har så svårt att ta till mig den om jag inte vet vad det är. En diffus närvaro är svår att relatera till. Jag har hela mitt liv haft ett motstånd att känna av en högre kraft, så bara att jag anar något är ett framsteg, antar jag.
Jag fortsätter göra övningen, så får vi se vad som händer.
2017-09-08, skrev Carina Nilsson
Det här tycker jag är svårt men jag inser också att det är svårt därför att jag inte är van att sätta tillit till en högre makt. När jag var ung umgicks jag med en djupt religiös familj och deras beteende har avskräckt mig från all religion. Men jag inser att detta är något helt annat. Här är det jag som avgör vilken Gud jag ska tillbe och inte en frikyrkopastor.

Jag har dock bestämt mig för att ge detta en chans trots att det finns ett litet motstånd till det i mitt inre. Efter min dagliga "andliga stund" känner jag mig märkligt lugn och rofylld i kroppen. En härlig känsla som jag mycket väl kan tänka mig att fortsätta med.
2017-09-06, skrev Karolina Ramqvist
Känslan inför att prata till en högre makt förändras dag för dag, det gäller att komma ihåg att vända sig till den högre makten men jag upplever att när jag får in det i mitt tänkande så släpper jag fokus på mig själv och kan slappna av mer och släppa taget. Det är en befrielse för mig och också bara det att se poängen med något som tyckts flummigt eller larvigt gör mig ödmjuk och mer öppen för förändring. Jag har inte lyckats definiera vad som är min högre makt, tänker på många olika saker, men jag tycker att den högre makten känns som mäktigast odefinierad. Jag skall försöka vända mig mycket till min högre makt idag, i förrgår gjorde jag det och jag kände mig i mina känslor, väldigt sorgsen men glad att kunna och få känna sorg, medan igår hamnade jag i det duktiga läget, tänkte nästan inget på min högre makt och åt fel.
2017-09-05, skrev Eva Jaktlund
jag tillhör ingen religion, så jag har ingen exakt gud. Jag hade lite kämpigt med vad jag skulle kalla min högre makt, som jag tror är universum, naturlagarna, att vi hör i hop allt levande, men bestämde att det fick bli gud i alla fall. En gud som vilken annan, och min högre makt får gå under ett neutralt gudsnamn, gud. Jag har aldrig bett förut i mitt liv, men nu ber jag dagligen, flera gånger om dagen. Mestadels sjundestegsbönen FAA, men också sinnesrobönen och ibland spontana böner. Det finns en kraft i det som var helt oanad för mig. Om jag ska analysera det så styr jag om mina tankar i den riktning jag vill att de ska gå. Men med eller utan analys funkar det. Jag blir lugnare av att be. Som skolad naturvetare och människa med kontrollbehov är det befriande, mäktigt befriande att släppa taget och be om hjälp från något som inte kan defineras väl.
2017-07-11, skrev Patricia Crone
Min högre makt är Gud, jag lämnar övermig själv till gud nästan varje dag vid morgon stund. Sedan under dagen missar inte den röda att infiltrera mig för att skapa kaos men med hjälp av min högre makt ska jag sätta spratt på den.
2017-07-11, skrev Patricia Crone
2017-07-10, skrev Ingela Dawid
Min upplevelse är att min högre makt faktiskt är min bästa vän som jag kan luta mig emot
Och be om hjälp närsomhelst förutsatt att jag inte är i kaos och den röde regerar kan jag tänka mig.. men det är jubockså därför jag ska be om hjälp dagligen och vara uppmärksam på min beroendepersonlighet..
Jag behöver en högre makt för jag klarar inte att vara abstinent på ren vilja i längden
2017-07-09, skrev Pia Lönnroth
Jag har bjudit in min högre kraft varje morgon när jag går min morgonpromenad, jag har som rutin att redan tänka efter vad jag är stolt och tacksam över under denna lilla morgon stund. Än så länge har jag inte märkt av något speciellt men hoppas på en förändring på sikt.
2017-07-09, skrev Caroline Zickbauer
Jag har provat att bjuda in min högre kraft vid ett fåtal tillfällen. Jag upplevde då en skön varm känsla och ett lugn i kroppen. Däremot behöver jag bli bättre på att sätta mig ner och göra det oftare.
2017-07-09, skrev Erika Järnkvist
Att bjuda in Gud gör att dagen blir lättare, det blir mindre kaos och jag mår bättre. Saker flyter på helt annorlunda och jag får vara med om mer spännande saker. Jag upplever att jag fylls av kraft när jag ber och bjuder in Gud i mitt liv, samt en frid som inte går att sätta riktigt ord på.
2017-07-09, skrev Anna Bergström
De stunder då jag gjort denna övning under veckan har jag fyllts upp av nya känslor av ordning och mening. En känsliga av att min abstinens skänkt mig en ordning i livet genom rutiner och planering. Det gör mig stark, varm och stolt.
2017-07-09, skrev Beata Ulfsäter
Jag gjorde mina övningar på en brygga i havsbandet och åkallade något som jag kallar en högre makt.
samtidigt andades jag lugnt o stilla, långsamt in, långsamt ut och långsamt in. En oerhörd frid lade sig över mig, nästan som ett klick av glädje i hjärtat eller mitt inre.
Idag på balkongen samma ljuvliga känsla.
2017-07-09, skrev Barbro Larsson
Jag blir lugn och ljus i sinnet av den här övningen. Den fyller mig, även "hålet" som är alla cravings moder. Iddag gjorde jag den utomhus, det var molnigt men när jag slöt ögonen och gjorde övningen tittade solen fram och det blev alldeles ljust och varmt. När jag öppnade dom igen såg jag att det i verkligheten fortfarande var molnigt, men så fort jag slöt ögonen och gjorde om övningen kändes det som om jag satt i solkaken i alla fall.
Det finns 0 svar som är nyare än en vecka.

81 Kommentarer

 1. Jag blir lugn och ljus i sinnet av den här övningen. Den fyller mig, även ”hålet” som är alla cravings moder. Iddag gjorde jag den utomhus, det var molnigt men när jag slöt ögonen och gjorde övningen tittade solen fram och det blev alldeles ljust och varmt. När jag öppnade dom igen såg jag att det i verkligheten fortfarande var molnigt, men så fort jag slöt ögonen och gjorde om övningen kändes det som om jag satt i solkaken i alla fall.

 2. Jag gjorde mina övningar på en brygga i havsbandet och åkallade något som jag kallar en högre makt.
  samtidigt andades jag lugnt o stilla, långsamt in, långsamt ut och långsamt in. En oerhörd frid lade sig över mig, nästan som ett klick av glädje i hjärtat eller mitt inre.
  Idag på balkongen samma ljuvliga känsla.

 3. De stunder då jag gjort denna övning under veckan har jag fyllts upp av nya känslor av ordning och mening. En känsliga av att min abstinens skänkt mig en ordning i livet genom rutiner och planering. Det gör mig stark, varm och stolt.

 4. Att bjuda in Gud gör att dagen blir lättare, det blir mindre kaos och jag mår bättre. Saker flyter på helt annorlunda och jag får vara med om mer spännande saker. Jag upplever att jag fylls av kraft när jag ber och bjuder in Gud i mitt liv, samt en frid som inte går att sätta riktigt ord på.

 5. Jag har provat att bjuda in min högre kraft vid ett fåtal tillfällen. Jag upplevde då en skön varm känsla och ett lugn i kroppen. Däremot behöver jag bli bättre på att sätta mig ner och göra det oftare.

 6. Jag har bjudit in min högre kraft varje morgon när jag går min morgonpromenad, jag har som rutin att redan tänka efter vad jag är stolt och tacksam över under denna lilla morgon stund. Än så länge har jag inte märkt av något speciellt men hoppas på en förändring på sikt.

 7. Min upplevelse är att min högre makt faktiskt är min bästa vän som jag kan luta mig emot
  Och be om hjälp närsomhelst förutsatt att jag inte är i kaos och den röde regerar kan jag tänka mig.. men det är jubockså därför jag ska be om hjälp dagligen och vara uppmärksam på min beroendepersonlighet..
  Jag behöver en högre makt för jag klarar inte att vara abstinent på ren vilja i längden

 8. Min högre makt är Gud, jag lämnar övermig själv till gud nästan varje dag vid morgon stund. Sedan under dagen missar inte den röda att infiltrera mig för att skapa kaos men med hjälp av min högre makt ska jag sätta spratt på den.

 9. jag tillhör ingen religion, så jag har ingen exakt gud. Jag hade lite kämpigt med vad jag skulle kalla min högre makt, som jag tror är universum, naturlagarna, att vi hör i hop allt levande, men bestämde att det fick bli gud i alla fall. En gud som vilken annan, och min högre makt får gå under ett neutralt gudsnamn, gud. Jag har aldrig bett förut i mitt liv, men nu ber jag dagligen, flera gånger om dagen. Mestadels sjundestegsbönen FAA, men också sinnesrobönen och ibland spontana böner. Det finns en kraft i det som var helt oanad för mig. Om jag ska analysera det så styr jag om mina tankar i den riktning jag vill att de ska gå. Men med eller utan analys funkar det. Jag blir lugnare av att be. Som skolad naturvetare och människa med kontrollbehov är det befriande, mäktigt befriande att släppa taget och be om hjälp från något som inte kan defineras väl.

 10. Känslan inför att prata till en högre makt förändras dag för dag, det gäller att komma ihåg att vända sig till den högre makten men jag upplever att när jag får in det i mitt tänkande så släpper jag fokus på mig själv och kan slappna av mer och släppa taget. Det är en befrielse för mig och också bara det att se poängen med något som tyckts flummigt eller larvigt gör mig ödmjuk och mer öppen för förändring. Jag har inte lyckats definiera vad som är min högre makt, tänker på många olika saker, men jag tycker att den högre makten känns som mäktigast odefinierad. Jag skall försöka vända mig mycket till min högre makt idag, i förrgår gjorde jag det och jag kände mig i mina känslor, väldigt sorgsen men glad att kunna och få känna sorg, medan igår hamnade jag i det duktiga läget, tänkte nästan inget på min högre makt och åt fel.

 11. Det här tycker jag är svårt men jag inser också att det är svårt därför att jag inte är van att sätta tillit till en högre makt. När jag var ung umgicks jag med en djupt religiös familj och deras beteende har avskräckt mig från all religion. Men jag inser att detta är något helt annat. Här är det jag som avgör vilken Gud jag ska tillbe och inte en frikyrkopastor.

  Jag har dock bestämt mig för att ge detta en chans trots att det finns ett litet motstånd till det i mitt inre. Efter min dagliga ”andliga stund” känner jag mig märkligt lugn och rofylld i kroppen. En härlig känsla som jag mycket väl kan tänka mig att fortsätta med.

 12. Jag anar att något finns där, men det slinker undan då jag försöker se vad det är. Jag vill gärna ha en form, ett väsen och ett namn på min högre makt. Inser att detta är kontroll, men har så svårt att ta till mig den om jag inte vet vad det är. En diffus närvaro är svår att relatera till. Jag har hela mitt liv haft ett motstånd att känna av en högre kraft, så bara att jag anar något är ett framsteg, antar jag.
  Jag fortsätter göra övningen, så får vi se vad som händer.

 13. Jag har haft en tro och tanke om en högra makt ända sedan jag var barn. Men denna tro och tilliten till min högre makt har sviktat lite under åren. Det verkar som jag tappar bort den ibland, men den kommer alltid tillbaka till mig när jag behöver den som mest.
  Nu tänker jag att jag kanske behöver den HELA tiden och inte enbart ”ibland” och vid kriser. Det är ett arbete som krävs från min sida för att hitta sinnesro.
  Det märktes också nu när jag gjorde övningen. Jag märkte att jag var stressad och huvudet fullt med tankar om alla ”måsten”. Jag hade väldigt svårt att komma i kontakt med min högre makt. Sa tyst för mig själv flera gånger ”hjälp mig nu, jag behöver min högre makt” men kände att jag inte riktigt nådde fram. Bestämde mig för att pausa och göra om övningen snart igen.

 14. skrev ner vad mmin högre kraft är.
  Det är kärlek utan logik, tillit,gud tar fram det bästa i mig
  det är synkronicitet
  det är mitt skrivande, flowet jag känner när jag har tillir till skrivprocessen
  gud ligger ett steg feamför mig och är nuet i all dess skepnad
  gud är hopp om en bättre framtid. Visdom, kunskap, lära sig nya saker aha upplevelser.
  gud är utanför mig själv och inom mig.
  jag kan inte få kontakt med gud. gud är närvarande.jag saknar att kunna använda mig av den högre kraften i mitt liv.hur gör jag det i förhållande till hur jag ser på vad gud är för mig

 15. Jag bjuder in min högre makt. Jag behöver göra detta flera gånger om dagen. Jag glömmer bort min högre kraft när röde hund ylar.
  Jag sitter med fötterna jordade och raka armar med handflatorna uppåt.
  Jag agerar som om.

 16. Kom på när jag satt och ”mediterade” en stund, med handflatorna uppåt. Att jag blev triggad av mina arbetskamraters ”lek” med hur de skulle dela en chokladbit emellan sig. Tror lukten fastnade i min hjärna. Det var skönt att koppla bort en stund, för idag är jag extremt trött. Gör allt för att stå ut i 40 till innan jag kan gå hem.

 17. Det känns lugnt och skönt att bjuda in min högre kraft. Jag försöker ge den mer och mer plats och jobbar på att lämna över, att ha tillit.

 18. Jag börjar gilla tanken med högre kraft. Känner att kah skulle vilka hitta ett eget namn på den. Hade ett speciellt moment igår kl. 23 när jag står på dansgolven på Birka-båte . Låten ”it’s My life” med Bonjovi spelades och helt plötsligt fick texten en helt annan innebörd och jag höll nästan på börja gråta där jag stod med mina vänner. Gick ut på däck och satte mig en stund och öppnade mina händer och tittade upp mot månen som lyste klar. Där satt jag stilla några minuter och bara gav mig hän, till något. Kanske mångubben eller stjärnorna eller himlen.

 19. Efter en påfrestande eftermiddag med mina föräldrar och framförallt min syster och hennes son bad jag min skyddsängel om hjälp om hur jag ska gå vidare med den information jag fick igår efter att jag för en gångs skull konfronterat dem med verkligheten.
  Hade även ett samtal från en i gruppen som kom som på beställning från ovan 🙂 direkt efter och då fick jag distans till det som upprörde mig mest! Tack för all hjälp och stöd!

 20. Jag brukar använda bön till Gud naturligt i vardagen. Det är så skönt att bara känna att det finns nåt större. När problem blir övermäktiga så vet jag att jag kan kasta allt på honom, vara stilla och bara beakta att han är Gud. Då infinner sig sinnesro för mig.

 21. Jag bjuder in varje morgon och jag får en otrolig kontakt när jag håller mig abstinens. NÄSTAN så det känns som att det är det som motiverar mig att hålla mig abstinens just nu, bara för idag. Vill aldrig tappa den kontakten.

 22. Jag tycker detta är svårt. Jag upplever det som en slags våg som åker runt i kroppen och ut i olika kroppsdelar. Men det sprider ett lugn och det leder till att jag börjar dagen med ett lugn i kroppen. Men jag vet inte om det beror på att jag andas lugnt när jag gör detta. Men ännu en sak som jag känner att jag måste jobba mer på och vänja mig vid. Det är så mycket nytt för mig nu.
  Jag får väl plocka ner skylten jag fick på skoj av min kompis som säger Good morning Let the stress begin:-) inget bra att sätt att starta dagen.

 23. Har ”bjudit in” varje morgon som ett sätt att börja dagen men känner nog mest att det än så länge är något jag bara gör, som bäst har det varit en stund i stillhet. Tycker det är svårt med högre kraft och behöver utforska vad det är för mig, har ingen aning än? Tycker att det är ett mirakel med hur universum och vår planet fungerar, allt som lever här och känner mig som närmast det när jag är i skogen, men där kan jag ju inte vara hela tiden? Kapitulerade nyss över saker jag inte kan kontrollera i jobbet och då bad jag universum ta hand om det åt mig för jag varken kan eller orkar mer, men ser nog ändå inte det som högre kraft. Behöver fundera.

 24. jag övar på att meditera någon gång under dagen och samtidigt bjuda in min högre kraft, men har inte haft någon mer upplevelse av någon eller något sedan den där helgen när jag slog i botten. Efter det har allt däremot känts väldigt mycket bättre rent själsligt, om jag bara kunde sova bättre och få ner min stressnivå så….

 25. För mig handlar en högra kraft just nu om att känna gemenskap med andra och att känna hopp och tilltro att allt löser sig och blir bra på ett eller annat sätt (även om det kanske inte nödvändigtvis blir på det sätt som jag trodde från början)
  Ett sätt för mig att ta kontakt med min högre kraft i form av gemenskap är är att ringa in till FAs telefonmötet eller att söka mig till andra genom att exempelvis välja att vara på kontoret istället för att jobba hemifrån, det kan också handla om att jag när jag befinner mig i en grupp med människor stannar upp och uppskattar att jag är en del av gemenskapen . Att uppleva naturens skönhet är också ett sätt för mig att ta kontakt med min högre kraft i termer av tro och hopp på att allt löser sig och det ger mig en känsla av uppskattning av livet.

  Mig att det påverkat genom att det ger mig en känsla av mening med tillvaron. Istället för att hela tiden sträva efter ett mål och tro att det är meningen så kan jag se en mening med att bara vara här och nu.

 26. Jag har bett till min högre makt i många år, det ger mig ett lugn och hopp. Jag gör det i samband med meditation och så klart när jag besöker kyrkan, vid mina stunder vi vatten och på morgonen tänder jag ett ljus och bjuder in Hen.

 27. Jag har inte riktigt lyckats återskapa den kraftfulla känslan som jag fick i tisdags.
  Kanske är det just för att jag försöker att återskapa en tidigare känsla i stället för att nyfiket utforska en andlig relation.
  Jag sätter mig ner varje morgon innan meditationen så som vi gjorde i övningen och i 3 minuter välkomnar jag min högre kraft, låter moder jord fylla mig med ny energi och tillåter mig själv att bli ett med allt det magiskt kraftfulla som är guds skapelse.
  Resultaten är varierade.
  Från en häftig andlig upplevelse i tisdags till en stund i morse som inte gav mig någon direkt känsla av uppfyllnad.
  Jag kanske redan var full 😛
  Jag tror att om jag slutar att förvänta mig resultat och låter det vara vad det är så kommer det att kännas bättre.

 28. Detta är inget jag tänkte på riktigt tidigare, men det första jag tänker på som min högre kraft som påverkar mig otroligt mycket är solen. Solens inverkan på mig är enorm och den ger mig och allt annat liv. Den ger mig glädje, lycka och värme. När solen är framme och värmer mig kan jag bara lägga mig mitt i solen mot fönstret och ligga och njuta. Jag blir glad inombords.

 29. Jag har bjudit in min högre kraft vid min morgonrutin men också under dagen. Än så länge bättre att göra det på på morgonen då inte allt snurrar runt i huvudet. Det är en varm känsla och en finns stund på dagen.

 30. Det känns bra att ” bjuda in ” min Högre Kraft .Det känns i magen .Jag kommunicerar ganska mycket redan med min Högre Kraft . Många gånger per dag …jag ber , mediterar å liksom ” pratar ”/ har en dialog .För mej känns det väldigt tryggt . Jag frågar oxå ganska ofta min Högre Kraft: ska jag göra det här ….? Är det här bra för mej …

 31. Ibland när jag står inför svåra beslut eller utmaningar så ber jag till min högre kraft som jag vill benämna den. Jag gillar inte ordet makt utan använder hellre kraft. Jag finner min kraft i naturen och i havet runt omkring mig.

 32. Jag kliver aldrig upp direkt ur sängen när jag vaknar, ligger alltid och mediterar en stund över dagen som kommer. Det är bara ett måste numera.

 33. Jag har provat detta ett fåtal gånger men jag upplever ett fantastiskt lugn och mår väldigt bra av att göra det.

 34. jag gillar en sak jag läste för länge sen. det är lite grundbulten i att jag tror på något annat än mig själv.

  när vi bryter något i kroppen så sätter en läkare/kirurg ihop benet och det läker ihop sig själv. jag har inget med den processen att göra. den typen av kraft har en egen vilja och det tycker jag om att tänka på.

  en annan sak jag gillar med högre kraft är att jag tror den har ett lågt tempo. själens takt. den är inte för långsam och inte för snabb. utan glider fram. gör jag saker och existerar i det tempot så känner jag att min högre makt finns där.

  en annan sak jag gillar med högre makt är att jag inte är tvingad till att göra något det är inte direkt som det låter en högre makt som bestämmer och vrider en åt olika håll utan den föreslår saker och jag kan välja det om jag vill

 35. Det känns bra att bjudning in den högre kraften, ger mig sinnesro och lugn. Försöker göra det när jag ligger i sängen på morgonen och gör min morgonrutin.

 36. Det här tycker jag är svårt eftersom jag inte är religös och då vill min röda hund avfärda detta som flummigt och oseriöst…
  Jag försöker andvända ”kärlek” som min högre kraft och det funkar när jag är i balans men när jag verkligen behöver den så hittar jag den inte.

 37. Jag praktiserar energihealing och där känner jag tydligt att det finns någon högre kraft som jag kommet i kontakt med! Finns ngt större i universum som ej går att förklara! Jag amvänder ordet ”kärleken” som min högre kraft. Eller ”universums högre kraft”det känns bra för mig !

 38. Jag känner glädje i min kropp o det sprider sig en varm känsla i mig. Är antagligen extremt lättpåverkad, kan bli nästan religiös av att se något vackert i naturen, komma in i en vacker kyrka el dyl. Naturen är verkligen helt fantastisk, det är min högre kraft.

 39. sedan yogan kom in i mitt liv har jag kontinuerligt en dialog med universum – det gäller allt – stort som smått och det hjälper mig enormt mycket

 40. Upplever att jag har mkt kontakt med min Högre Kraft. Gillar dock att sitta med händerna uppåt i knä’et – blir lite mer handfast

 41. Tänker på vilken kraft det är jag bjuder in i mitt liv. Vad betyder min högre kraft för mig? Innan sänggående och på morgonen på tåget (kanske en del av en ny morgonrutin?) så bjöd jag in. Det kändes annorlunda, nytt, lite märkligt och samtidigt lugnande. Det jag bjuder in är gemenskap och livskraft. Den kraft som gör att livet finns och fortsätter finnas och som jan kan känna av mycket mer tydligt när jag är närvarande. Det är ett spännande utforskande. Jag jobbar med ord som känns rätt och äkta för mig i hur jag bjuder in. Och vad jag bjuder in min livskraft till.

 42. JAg har praktiserat vipassana- meditation och kommit i kontakt med buddism sen tidigare.. Jag fortsätter att utforska min andliga sida i det spåret.

 43. Att släppa taget om det jag inte kan påverka
  Att känna att det finns en mening med allt
  Avslappning , meditera och yoga för att komma i kontakt
  Med mitt inre

 44. Jag har nu gjort det varje dag sen vi fick uppgoten och jag har gjort det vid lite olika tillfålen men oftast råmorgonen för att få kraft å energi inför dagen. och det ger mig det. så härlig känsla.
  så detta ska jag fortsätta med, och göra det till en rutin..

 45. Jag får en känsla av att jag är värdefull när jag gör detta, tar mig en kort stund för att be om hjälp. Så det har bara känts bra.
  Jag skulle vilja göra detta så fort jag vaknar men hittar inte strategin till de då min son nästan alltid vaknar när jag vaknar. Så då blir det oftast något annat tillfälle under dagen.

 46. Jag försöker både bjuda in min högre kraft innan jag äter frukost. Jag sitter vid köksbordet några minuter och andas lugnt och känner in. Sedan äter jag min frukost i lugn och ro. Efter frukost skriver jag sinnesro bönen och lägger i min god can. Jag hoppas att jag håller i det här för jag känner att det är bra för mig. Det gör att jag börjar dagen med båda fötterna på jorden. Jag missade i helgen när rutinerna kom ur lag… och jag inbillar mig att det kan vara därför allt också va lite rörigt.

 47. Jag sätter mig ner ensam ett par minuter varje dag och blir helt närvarande i nuet. Jag bjuder in min *högre kraft* som jag egentligen kallar för något annat. Jag blir jordad och samlad och sänker pulsen. Det här har blivit en stund som jag längtar till varje dag. Vissa dagar när det är för mycket kaos och jag inte hinner, så kan jag tänka samma tankar i sängen precis innan jag ska sova. En kort stund räcker.

 48. Jag har en högre makt som i mitt fall är en ”hon”. Tanken på en högre kraft är inget nytt för mig men jag ber den sällan om hjälp. Jag kan be till Maria, Jesus mor, eller andra kvinnliga helgon eller förebilder.
  Den finns alltid med mig och jag ser tydliga tecken av den i ”mellanrummen” i min vardag. Jag kan höra den via andra människor. Jag kan uppleva den i händelser.
  Det är en trygghet att den finns för mig även fast jag inte utnyttjar den fullt ut.

 49. Efter att ha ätit frukost (eller druckit snarare, min kära kaffeäggmjölk!), så tar jag en stund för att…ja, vet inte vad jag ska kalla det – kanske då att bjuda in en högre kraft. Det känns bra, och särskilt att göra det på morgonen. Jag har ett tänt ljus under hela morgonen, vare sig det är ljust ute eller inte. En väldigt skön start blir det, så även om dagen sedan skulle vara stressig så har man i alla fall haft en lugn och skön stund på morgonen. Det blir en slags fridfullhet att bjuda in den högre makten.

 50. Har otroligt svårt för denna uppgift. Känns flummig för mig och har svårt att hitta min andliga kraft. Måste testa denna mera under bra fokus.

 51. Jag har försökt tgöra denna övning några gånger och försökt få kontakt med något som skulle kunna vara en högre kraft. För mig kännes det som meditiation, vilket är väldigt avslappnande. Jag behöver tröna mer på detta och kanske göra det till en rutin för att det ska ge mer. Jag har inte fått in den i min morgonrutin, det glöms bort. Jag ska fundera på att införa den på kvällen i stället.

 52. Under lång tid för flertal år sedan fick jag inblick att ta kontakt med Moder Jord och min själ, Högre jag. Det räcker med att jag djupandas så är jag i kontakt.
  Däremot har jag min itudelning som jag nu jobbar väldigt mycket med på flera olika plan.
  Huvudet för sig – en klar delning – sen kroppen och energierna för sig.
  I sockerskolan börjar jag så smått integreras, men stegen är små och hårt övervakad av min röde hund. Så energimässigt är jag orubblig och kroppsligen

 53. Jag bjuder in min högre kraft varje dag och lägger det som är svårt i dess inkorg.
  Jag tycker att det känns lite avstressande att lita på att jag får hjälp.

 54. Jag har upplevt på senare tid att innan jag ska somna och är på väg in i sömn/ meditativt tillstånd så kommer mycket upptäckter och svar på tankar jag har burit med mig under dagen. Det känns märkligt och häftigt på samma gång, det är som om mitt undermedvetna kommer upp till ytan precis innan sömnen.

 55. Min högre kraft kallar jag den energi som omger mig och min kropp. Jag tar kontakt med den via handflatorna och formar en boll. Bollen varierar i storlek och den känns starkt. Efteråt pirrar det i händerna och känsla av lugn och välbehag sprider sig i kroppen.
  Jag ska försöka ta kontakt med min högre kraft som en del av min morgonrutin.

 56. När våren o sommaren anlänt så här jag en del mornar gjort solhälsningen,en del mornar öppnar jag enkelt min famn mot solen för att andas in en ny dag.
  Ofta när jag känner att jag behöver vända mig nånstans så hamnar jag oftast mot solen,månen eller stjärnorna. Det är nånting där som gör att jag finner ”det där”. Det där som jag behöver just där o då.

 57. Som troende är jag van att prata med min högre kraft, men kah upptäcker att jag inte överlämnat och öppnat upp på det här viset tidigare. Att när jag stöter på problem kunna känna att det finns en plan och det är okej att jag inte vet den eller förstår den, känns lugnande.

 58. Jag är inte alls van vid detta tankesätt, är en ganska saklig och rationell person som har svårt att se på något som en högre kraft. Däremot ska sägas att jag verkligen gillar tanken om något högre än mig själv. Något som kan bära mig och något dit jag kan vända mig och be om råd när jag är förvirrad. Kommer försöka implementera det här tankesättet i min vardag ett steg i taget.

 59. Kontakten med min högre kraft landar nog i att jag finner närvaro och självinsikt. Jag tar en stund varje dag för medveten andning och ber om kraften att orka kämpa och vara sann mot mig själv.

 60. Att bjuda in min högre kraft på detta sättet känns skönt och varmt. Jag har gjort det på morgonen och före varje måltid. Det gör mig lugn och närvarande. På morgonen sätter jag klockan på två minuter för att öva mig på att bara vara stilla och lyssna in.

 61. Det är en skön och lugnade stund när jag försöker bjuda in min högre kraft. Men tankarna spinner samtidigt att detta är hittepå, det kommer aldrig fungera osv. Jag vet inte om det beror på att jag benämner min högre kraft för Gud, och eftersom jag inte tror på Gud känns det fel. Behöver kanske fundera ut ett annat sätt att föreställa mig min högre kraft. Men förstår inte riktigt vad det är och hur det kommer hjälpa mig. Men jag ska inte ge upp, utan ge det fler försök. Bara Göra!! Och släppa kontrollen.

 62. Jag har inte funnit en morgonrutin/stund som funkar riktigt bra ännu, jag har haft lite svårt att hitta min högre kraft också.
  Vad jag gör däremot när jag tar kvällspromenaden med hunden (för den tar alltid jag) så är det oftast lugnt och skönt ute, jag brukar nästan alltid gå lugnt och tänka på min andning, sträcka på mig och tänka på hållningen och försöka få ro i kroppen. Jag ser det som att detta är min stund då jag har kontakt med en högre kraft. Jag försöker tänka på att jag är en del i något så mycket större än mig själv, hur fantastisk naturen är och försöker hitta min högre kraft. Det är min rofyllda stund. Den är skön och den hjälper mig med min sinnesro.

 63. Jag har utvecklat min kontakt med min Högre Kraft under många år och jag försöker ha kontakt varje dag, antingen genom att lägga mig på spikmattan och meditera, be eller fokusera på andningen. Den senaste veckan har jag dock kommit lite längre ifrån min HK eftersom jag inte varit hemma, och detta vet jag att jag behöver jobba på: att behålla kontakten även om jag inte är hemma och allt är mycket intensivare och jag träffar mycket mer folk. När jag jobbar känner jag att jag ägnar relativt mycket tankeverksamhet och fokus på min kontakt med HK eftersom jag har den fantastiska förmånen att jobba inom Svenska Kyrkan. Sedan jag är mammaledig är barnvagnspromenaderna väldigt viktiga för mig, speciellt eftersom jag har så mycket skog runt mig och vädret varit så fint. Naturen är nämligen ett sätt för mig att känna starkare samhörighet med min HK.

 64. Jag har en fin kontakt med min högre kraft som jag kallad gud. För mig har Guds ordet varit laddat och jag som för många får sedan klev ur kyrkan har haft svårt att ta till mig det. Men jag känner nu att jag har gjort Gud till min Gud. Inte kyrkans Gud.

  För mig käns det skönt, det är också som vilken annan relation som helst. Jag behöver arbeta på det. Jag behöver prata, bjuda in och lita på…
  Jag har haft många fina stunder. Jag ber varje morogn innan jag kliver upp ur sängen. Nu har jag även gjort ett vackert altare i mitt sovrum där jag tänder ett ljus på morognen innan jag ber.

 65. Har försökt ta en stund på morgonen, med skiftande resultat.
  På tåget har jag försökt några gånger, men känner inte att jag ”får kontakt”. Försökte då hemma, innan jag åker hemifrån på morgonen och det fungerar bättre. Det ger mig styrka.
  Fick höra från Cristina att det inte spelar någon roll om jag känner kontakt eller inte, bara jag gör det. Väljer ändå att göra det vid de tillfällen då det är lättast att få kontakt, för det ger mig en styrka och en positiv känsla att jag har HK med mig.
  Har ännu inte hamnat i någon situation där jag behövt ta hjälp av min högre kraft, men börjar tänka mer på det och hoppas att ju mer jag jobbar med detta, desto mer kommer det bli en naturlig del av mitt liv. Och att den då kommer att poppa fram och hjälpa mig precis de där tillfällena då jag verkligen behöver det.

 66. Har haft mycket hjälp av min högre kraft tidigare då jag var aktiv i OA, men har svårare att närma mig min högre kraft denna gången, vet inte vad det kan bero på, trots att jag är väl medveten om vad den kan göra för mig, tar jag mig inte riktigt tiden till att sätta mig ner och ta kontakt. Men jag tänker att det är bara att fortsätta bjuda in så kommer det förr eller senare kännas mer naturligt och lättare för mig att lyssna på svaren och lita på att jag inte är ensam.

 67. Tanken om gud och en högre kraft känns fråmmande för mej. Samtidigt känns det lockande att lämna över allt åt ”någon annnan” som kan göra bra val och styra mej på rätt spår. Jag känner inget speciellt nör jag försöker bjuda in min högre kraft, bara lite fånigt. Jag ska prova locka fram min högre karaft ur mitt inre, då det kanske känns mer som en kraft jag själv redan besitter men glömt bort och trängt undan.

 68. Jag kan inte relatera till Gud men jag kan komma på mig själv att fälla huvudet bakåt, titta och och säga ”snälla hjälp mig, visa mig vägen”. Jag vågar dock inte tro att det finns någon som kan hjälpa mig, det känns bara som att det är mina val som jag gör som ger mig ett eget öde. Jag kan dock tycka det är väldigt skönt att ”be” om hjälp, jag vet inte om det handlar om att få säga det jag tycker är jobbigt högt och som jag önskar var annorlunda eller om jag faktiskt tror att någon tar emot mig.

 69. Jag har för tillfället haft svårt att få kontakt med min högre makt då det har varit väldigt mycket inbokat på senaste tiden. Men jag vet att det går då jag vid flera tillfällen fått en väldigt fin kontakt under meditation. Det hjälper mig och jag kan ibland längta efter de stunder men tar mig ändå inte tiden att göra det. Jag ska försöka lägga in en stund varje kväll.

 70. Jag har varje dag nu på väg till jobbet bjudit in min högre kraft o tackat för dagendå jag kommit till en viss plats där jag ser havet som jag älskar. Det har gjort mig så lugn o glad, nöjd.

 71. Jag har haft svårt för uttrycket ”högre kraft” men när vi provade på det under lektionen kom skogen och trädtopparna till mig och jag känner de att det är det som är min högre kraft. Har tagit flera stunder under dagarna att lägga mig och med handflatorna uppåt och försöka lämna över mina jobbiga tankar och fokusera på skog/natur. Funkat ibland! Krävs nog att jag gör flera gånger. Skönt att ha hittat min högre kraft iaf.

 72. Det känns oftast skönt att börja dagen så här. Jag upplever ett större lugn och ökad medvetenhet när jag tar mig tid för stillhet och bön på morgonen. Min högre kraft som för mig är Gud, finns där hela tiden och vill hjälpa mig och förse mig med det jag behöver men det förutsätter att jag inte bara kör ”mitt race” och gör allt så som jag själv vill utan att stanna upp (det är så jag har hållt på väldigt mkt, och det går inte så bra). Jag behöver bli påmind om att jag själv, kan inte, men Gud kan. Det ger en bra grund på morgonen men jag behöver stanna upp under dagen och andas också..

 73. Min högre kraft är Gud och olika änglar. Jag tror inte att gud finns som fysisk person, men att det finns någonting som är mycket större än jag själv och som ger mig styrka att ge kärlek till mig själv och till min omgivning. Jag tror också att Gud sänder änglar till mig/oss och vissa ser vi aldrig, men en ängel kan också vara någon anhörig eller någon annan nära relation, som hjälper mig i min vardag. En ängel kan också vara den mannen i affären som hjälper mig att ta ner burken som står för högt upp på hyllan som jag inte når. Det kan också vara den där kvinnan som kommer med papper när jag spiller ut vatten över mitt bord vid lunchen.

  Jag har samtal med gud och mina skyddsänglar flera gånger om dagen. Jag sitter gärna en stund på morgonen och ber om kraft, mod och tålamod för de uppgifter som väntar mig under dagen. I perioder har jag också skrivit ner mina böner eftersom det blir starkare, när jag formulerar mina önskningar och förväntningar. Oftast handlar det om att ge mig skydd och finnas med mig så att jag inte är ensam. Ibland ber jag också för min familj och mina vänner. Ibland delar jag med mig om mina böner, men oftast är det bara mellan mig och gud.
  Eftersom jag har en tendens att känna mig ensam och avvisad är den högre kraften jätteviktig för mig. Om ingen annan vill ha mig, så vet jag att jag alltid är välkommen som jag är till gud.

 74. Sedan några år tillbaka mediterar jag en halvtimme varje morgon som en del av min morgonrutin. Två till tre gånger i veckan ger jag healing-behandling till andra och efter varje gång avslutar jag med att ge mig själv en dos också. Jag brukar också göra en utrensning från energier efter att jag varit på platser med energi jag inte vill ha med mig hem, när jag varit i stora folksamlingar eller umgåtts med någon som mår dåligt så att jag slipper gå omkring och dras med andras hältor, smärtor och frustrationer. Tog mig många år att förstå att jag inte är komplett galen. Hade jag inte fått hjälp att lära mig kontrollera det på ett konstruktivt sätt genom just meditation och healing då hade jag nog blivit galen på riktigt. För mig är det en nödvändig del av livet, vet inte hur jag skulle klara mig annars, skulle antagligen bli totalt utmattad.

  Meditation och healingen får mig att läka skador fortare och lindrar mina smärtor. Det ger mig en lugn fridfull känsla i kropp och sinne. Behöver jag lugn så får jag det, är jag ledsen och ensam får jag kärlek, ställer jag en fråga så får jag ett svar dom närmaste dagarna. Det är som att alltid ha tillgång till både en läkare, psykolog och rådgivare i ett, var som helst, när som helst.

 75. Detta har jag inte sinnesro att göra.. än. Det är bara att fortsätta öva. Övning ger färdighet.