Annica Strandberg – Schmidt

Annica Strandberg-Schmidt

Jag heter Annica Strandberg – Schmidt och bor i västra Värmland på en liten ort som heter Gunnarskog, tillsammans med min man och våra tre barn. Min man bedriver mjölkproduktion, och vi har många andra djur på gården.

Jag har varit sockerberoende sedan jag var liten och är helt övertygad om att jag föddes med den här sjukdomen. Jag har genom hela livet slitit med besatthet av mat, vikt och träning på olika sätt och var helt övertygad om att jag hade väldigt dålig karaktär, som inte klarade hålla mig till en diet eller vara normalviktig någon längre tid! Det var inte förrän jag kunde ta till mig att jag har sjukdomen Sockerberoende är fysisk, och sitter i hjärnan, som jag verkligen började använda de verktyg som finns för att tillfriskna. Jag kunde gå ifrån att överleva livet till att verkligen börja LEVA. Fri från besatthet av mat och vikt!

Den 5:e mars 2006 åkte jag iväg för att få en veckas behandling för mitt sockerberoende hos Bitten Jonsson. Efter det gick jag 10 veckors primärbehandling inom öppenvården i Arvika Kommun och ytterligare en vecka hos Bitten, innan jag fortsatte med ett års efterbehandling. Det var slitigt då, med idag är jag är oerhört tacksam! Hade jag inte fått båda delar hade jag inte överlevt!
På min väg i tillfrisknande har jag fortsatt utbilda mig för att kunna hjälpa andra att bli fria från sitt sockerberoende.

Några av de utbildningar jag har med mig:

• Beroendeterapeut
  • HAM utbildad av Bitten Jonsson
  • SUGAR licencierad och certifierad Bitten Jonsson och Dahl & Dahl prevention& beroendecenter
  • Andningsinstruktör i medveten andning
  • ART – instruktör
  • Bas medicin

Mitt specialområde inom sockerberoende är barn och ungdomar