Matplan

För er som går eller tidigare gått kurs hos oss på Sockerskolan tillhandahåller vi hjälp med matplaner.

Som sockerberoende har man ofta kontrollförlust över det man äter. Detta beror på att hjärnan och att belöningscentrum har byggt om sig varpå man blivit extra känslig för stimuli som socker, mjöl och andra stärkelserika produkter. Ofta är vi extra känsliga för processerad och artificiella sockerarter som modifierad stärkelse och liknande.

För att slippa kontrollförlusten över mat kan man behöva hjälp med att skapa en matplan som är unik just för dig. Är man mängdätare handlar det också om att få reda på hur mycket man ska äta vid varje tillfälle. Många har en övervikt som man behöver komma till rätta med utan att det blir en ny bantningsmetod.

Som kostrådgivare med specialkunskap inom sockerberoende och överätning så hjälper vi dig att skapa en unik matplan just för dig.

När vi har bokat en tid för samtalet för din matplan så får du fylla i ett antal bedömningsdokument på vår hemsida så att vi kan förbereda oss på bästa sätt. Om inget annat har bestämts så träffas vi i vårt virtuella rum. Efter samtalet så skriver vi en rekommendationen som vi skickar till dig som en pdf tillsammans med eventuella extra information som du behöver.

Våra råd är vägledning till hur du kan få ett hälsosammare liv genom att förändra din kost. Dessa livsstilsförändringar är frivilliga och vi frånsäger oss allt ansvar gällande fakta kring din hälsa vi är oinformerade om.

Matplan i samband med kurs

För att lättare stanna fri från socker och kunna ta till sig den kunskap du får på våra kurser, kan du bli hjälpt av en matplan som är individuellt anpassad efter just dina behov.

Om du behöver en matplan i samband med att du bokar eller går en kurs hos oss hjälper vi dig gärna med detta. Vi träffas i vårt virtuella rum under ca 1 timme och går då igenom hur din individuellt anpassade matplan ska se ut.

Cirka 2 – 3 veckor senare har vi ett uppföljningssamtal på cirka 1/2 timme. Efter första samtalet får du din matplan och flera dokument som hjälper dig i din nya sockerfria resa. Om det behövs så uppdaterar vi din matplan efter uppföljningssamtalet.

Får du din matplan innan kursen startar fakturerar vi matplanen tillsammans med anmälningsavgiften. Mer om detta kan du läsa på vår sida med det finstilta.

Pris: 1.400:-*

Matplan uppdatering

Har du sedan tidigare en matplan som du behöver uppdatera eller förändra så bokar vi in en tid och tar den tid vi behöver för att prata igenom din situation och de förändringar du behöver göra.

Pris: 900:-/timme*

* priset till privatperson är inklusive moms, är det ett företag som betalar för rådgivningen tillkommer moms.

Matplan utan att gå kurs

Ibland kan det finnas ett behov av att få hjälp med en matplan även om du inte går kurs hos oss. Då börjar vi med ett längre samtal och har sedan 2 uppföljningssamtal som vi bokar in med 3 – 4 veckors mellanrum.

Pris: 2.200:-

Rådfrågning via mail

För att du ska känna dig trygg med din nya matplan och få svar på de frågor som dyker upp, erbjuder vi,  att du via mail under en månads tid från det första samtalet, kostnadsfritt får svar på dina frågor.

Hur träffas vi

Vi har valt att arbeta med applikationen Zoom där du som klient kan ringa in via din dator, en app eller telefon. Använder du din dator eller app så kan du se det som vi delar på vår skärm och också rådgivaren. Vi har även möjlighet att träffas på riktigt i Stockholm och då till en extra kostnad av 150:-/timmen för lokalhyra.

Boka en tid nu

Du bokar en tid genom att ringa till någon utav oss eller fyll i formuläret nedan.

Cristina 070-781 14 28
Jessica 070-999 88 95