Biokemisk Reparation

För att läka de obalanser som kroppen har dragit på sig under alla år av missbruk kan vi behöva hjälp med att stötta kroppen för att både kunna ta upp näringen optimalt i tarmarna, ha en balanserad hormonreglering och fettsyrebalans samt tillverka en balanserad mängd signalsubstanser.

De obalanser som vi har dragit på oss kan leda till att det är svårare att hålla sig ifrån drogen (maten-sockret) och att vår sinnesstämning och förhållningssätt till livet utan drogen blir svårare att hantera. Då är en biokemisk reparation till stor nytta.

En biokemisk reparation är en av de saker du kan behöva göra för att tillfriskna i ditt sockerberoende, men precis som med mediciner i sjukvården går det inte att ta en engångsdos som fixar allt för resten av livet. Går du tillbaka till drogen kan du behöva göra om delar av reparationen. Utöver detta behöver du göra livsstilsförändringar.

Mage och tarm blir skadat av sockermissbruk

Mage och tarm blir ofta skadad och tappar förmågan att ha en helt fungerade förmåga att ta upp näringen.

Detta leder i sin tur till en rad obalanser i kroppen och hjärnan. För att komma till rätta med obalanserna behöver man läka tarmen så att den åter kan fungera som det är tänkt. Då kan du igen tillgodose dig den näring som finns i maten du äter.

Beroende på hur skadad din tarm har blivit tar detta olika lång tid och kräver olika åtgärder. Det är lika viktigt när det gäller tarmen som resten av din kropp att vi ser till just dina behov, så att just du får de bästa förutsättningarna för ett liv fritt från drogen socker.

Balansera energinivåerna och signalsubstanserna

Sist men inte minst så påverkas våra signalsubstansnivåer utav att vi under många år tillfört exorfiner (molekylerna som blir utav socker, gluten, mjölk och andra triggerprodukter). Dessa behöver också balanseras upp till normala nivåer.

Alla psykiska och fysiska besvär löser sig inte med biokemisk reparation men det är en viktig del i att få stabilitet i sin sinnesstämning, bättre sömn samt känna energi genom dagen.

En biokemisk reparation är ett sätt att komma till rätta med obalanserna vi har dragit på oss och på så sätt hjälper dig att hålla dig fri från dina droger. En biokemisk reparation börjar med att du fyller i flera formulär kring ditt fysiska och psykiska tillstånd, hur ditt ätmönster ser ut samt en sockerscreening.

Utifrån dessa formulär samt ett första samtal så bygger vi upp en plan hur du kan börja just din reparation. Vidare kan du få göra fettsyretest och salivtest för att mäta hormon- och binjurestatus. Ofta påbörjar vi med att optimera tarmens näringsupptag, få rätt fettsyrebalans och rensa kroppen från Candida (svamp i magen).  Binjurarna behöver ofta stöttning då de blir negativt påverkade av all stress från felaktigt näring och ett liv i sockermissbruk.  Sköldkörteln och könshormonerna har ofta också blivit påverkade och behöver stöd de också under en period.

Våra råd är vägledning till hur du kan få ett hälsosammare liv genom att förändra din kost. Dessa livsstilsförändringar är frivilliga och vi frånsäger oss allt ansvar gällande fakta kring din hälsa vi är oinformerade om.

Biokemisk reparation första samtalet

När vi har bokat en tid för samtalet för din biokemiska reparation så får du fylla i ett antal bedömningsdokument på vår hemsida som visar markörer för olika tillstånd så att vi kan förbereda oss på bästa sätt. Om inget annat har bestämts så träffas vi i vårt virtuella rum. Efter samtalet så skriver vi en rekommendationen som vi skickar till dig som en pdf tillsammans med eventuella extra information som du behöver.

Första samtalet är på 1 timme

Pris: 2.500:-*

Biokemisk reparation i samband med kurs

Om du inför eller under en pågående beslutar dig för att påbörja en biokemisk reparation så får du det första samtalet till ett rabatterat pris.

Får du din biokemiska reparation innan kursen startar fakturerar vi den tillsammans med anmälningsavgiften. Mer om detta kan du läsa på vår sida med det finstilta.

Pris: 1.900:-*

Biokemisk reparation uppföljningssamtal

Påföljande samtal sker med några veckor till några månaders mellanrum. En normal biokemisk reparation kan pågå upptill 18 månader.

Inför påföljande samtal får du fylla i nya formulär för att vi ska kunna se hur din utveckling har varit och påverkats av de råd du fått.

Pris: 900:-/timme*

* priset till privatperson är inklusive moms, är det ett företag som betalar för rådgivningen tillkommer moms.

Rådfrågning via mail

För att du ska känna dig trygg med din nya matplan och få svar på de frågor som dyker upp, erbjuder vi,  att du via mail under en månads tid från det första samtalet, kostnadsfritt kan skicka 10 mail med frågor vi svarar på.

Hur träffas vi

Vi har valt att arbeta med applikationen Zoom där du som klient kan ringa in via din dator eller via en app i mobiltelefon. Använder du din dator eller app i padda så kan du se det som vi delar på vår skärm och också rådgivaren. Vi har även möjlighet att träffas på riktigt i Stockholm och då till en extra kostnad av 150:-/timmen för lokalhyra.

Boka en tid nu

Du bokar en tid genom att ringa till någon utav oss eller fyll i formuläret nedan.

Cristina 070-781 14 28
Jessica 070-999 88 95