5 tecken sockerberoende

Hjälp mig!

5 tecken sockerberoende

1. Gömmer sötsaker
Du gömmer sötsaker från de i din närhet och äter när ingen ser. Det händer ofta att du tackar nej inför andra, för att i stället planera vad du ska äta när du är ensam.

2. Ljuger om dina vanor
Du ljuger både för dig själv och andra om ditt sockerintag. Dagen kanske börjar med intentionen att inte äta socker, sedan gör du det ändå utan att reflektera över det och kanske till och med har uppfattningen av att du låtit bli.

3. Tappat kontrollen
Du känner att du har tappat kontrollen. Trots att du vet att du skulle må bättre av låta bli sockret kan du inte låta bli att köpa hem sötsaker. Det känns som att du har gett upp inför dig själv och gett vika för sockret.

4. Tar tid och energi
Du känner själv att det är ett problem att du lägger ner så mycket tid på att planera ditt sockerintag och att tankarna på socker tar för mycket energi.

5. Går ut över ditt sociala liv
Du väljer att tacka nej till att umgås med vänner för att i stället få stanna hemma med en godispåse. Att äta godiset med andra innebär ofta skamkänslor, eftersom du vet att du inte borde.

Vill du veta mer om sockerberoende kan du lyssna gratis på något utav våra gratis webinar

En Nystart-kurs kan vara det steg du behöver ta för att få den hjälp du behöver för att komma tillrätta med ditt sockerberoende.

Du är alltid välkommen att kontakta oss för att få mer information om vad vi kan hjälpa just dig med.