Aktuellt

Nyhetsbrev – Läsa

Tillfrisknande i sockerberoende handlar till mångt och mycket om att både vara fri från socker, gluten och andra triggerprodukter samt hitta ett nytt sätt att ta sig an sitt liv och använda både nya och gamla verktyg för att leva livet friskt.

Tänk dig att du har fått ett nytt verktyg i din verktygslåda. Det ligger där i sin låda, du har inte öpnnat det ännu. Du tror att det är krångligt att använda det och vet inte riktigt hur du ska hantera det. Du låter det ligga i sin låda och kanske till och med stoppar in det i skåpet med de andra verktygen så du slipper se det. Så har många av SockerSkolans deltagare tänkt innan de började på Nystart, och då fortsatt att hantera livet på det gamla sättet.

Under Nystart, som är det första steget i SockerSkolans behandling av sockerberoende, plockar många fram det där konstiga verktyget. De börjar förstå hur det fungerar och inser att den kanske är ganska enkelt att hantera. Enkelt men inte helt lätt. Många är tacksamma att de får stöd och vägledning om hur de använder det där verktyget som de har men inte haft kunskapen om hur man använder.  SockerSkolan har erbjudigt en strukturerad behandlig samt stöd i början av tillfrisknandet  fram tills det blir en naturlig del av livet att använda sina verktyg.

Att välja att gå in i tillfrisknande från sockerbereonde är enkelt men inte helt lätt. Den första viktigaste hindret man ska över det är att förstå att man är sockerberoende. Är man sockerberoende så behöver man en annan typ av behandling än om man har ett skadligt bruk. Har man en bruten fot så behandlar man inte den som om den vore stukad, det kan ge enorma konsekvenser i slutändan.

Innan du börjar Nystart så gör vi en SUGAR. Det är bedömnigsverktyget vi har för att kunna se om du har ett "Patologiskt bruk utav sötsaker och mat", dvs ett sjukligt bruk utav sötsaker och mat som om det vore ett beroende. SUGAR använder samma kriterier som beroende av alkohol och droger men byter ut frågeställningarna för att passa sötsaker och mat.

När det är tydligt för dig som klient hos oss att det finns ett sjukligt bruk i motsats till ett skadligt bruk, då börjar Nystart med att avstå från sötsaker och mat. Kunskapen är viktig om hur fungerar hjärnan? Hur fungerar beroendet? Vad händer i kroppen och hjärnan när du börjar din tillfrisknanderesa? Hur harbetar du med dina tankar? Samtidigt tittar vi igenom din verktygslåda, dammar av några gamla oanvända verktyg, plockar in några nya samt slänger några verktyg som inte gör någon som helst nytta längre.

Nästa Nystart börjar onsdagen 19 augusti kl. 18.00 och sedan är det 1 september kl. 17.00. Väljer du att anmäla dig redan nu så kommer vi att boka in tid för SUGAR redan under närmaste veckorna och kan då börja med att stötta ditt tillfrisknande på olika sätt fram till kursstart.

Läs mer om Nystart här

Många funderar på "Vad är sockerberoende?" Hur kan det se olika ut för olika personer? Cristina kommer att hålla ett gratis webinar onsdagen 15 juli kl. 17.00.

Läs mer om eller anmäl dig till Gratis webinar här

På vår hemsida har vi mycket kunskap om sockerberoende och hur det kan se ut för olika personer. Vi har personliga berättelser från klienter samt många sidor med kunskap.

Detta är en bra sida att börja ditt nyfikna utforskande på

Är du nyfiken och har frågor som du känner att du vill prata med någon terapeut om så är du varmt välkommen att boka in tid för ett gratis inledande samtal. Det är ett samtal på ca 30 min via telefon där vi svarar på dina frågor och ser hur vi skulle kunna stötta dig vidare. Du kanske redan har haft ett inledande samtal för en tid sedan men nu har du nya frågor och funderingar. Tveka inte att svara på detta mail, så hittar vi en tid som passar för ett samtal.

Vi önskar er alla en skön sommar och semester i tillfrisknande! Kom ihåg att beroendet, eller Röda hund, som vi har som metafor på beroendet, inte tar semester.

Med värme och kärlek
/Cristina och Jessica

Nästa gratis webinar om vad sockerberoende är går av stapeln Vi har för tillfället inget inbokat webinar, anmäl dig i formuläret nedan för att få länken.



Missa inte det som händer på SockerSkolan, häng med oss i vår SockerSkvallergrupp eller följ oss på FacebookInstagram eller Twitter.

Vi använder cookies för att höja användarens upplevelse på sockerskolan.se. Fortsätter du att använda vår sida godkänner du användandet av cookies. Läs mer här

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng