Hjälp mig!

Sockerdetox

Sockerdetox är ett ord som vi möter i all media; kvällspress, veckotidningar och social media. Ordet innebär att man avhåller sig från vissa produkter under en period för att rena sin kropp. När rensningen är färdig då kan man återgå till sitt gamla sätt att leva. Detox-tänket är ett farligt ställe att vara på för en sockerberoende: Jag gör detta för en period och sedan är det över. 

Om du är sockerberoende kan detta vara ett gammalt sätt att tänka på. Viktnedgång, dieter, rensningar eller detoxar. Detta tänk leder ofta tillbaka till socker, mjölmat och överätning igen. Det ger en falsk förhoppning om att snart är detta över och då kan jag klara av att äta de produkter som hjärnan villhöver (vi tror att vi behöver).

Som sockerberoende behöver vi tänka annorlunda och långsiktigt. De gamla tankemönster med av-på behöver bytas ut till nya, en dag i taget gör jag detta nya. Varje dag, oavsett om det är måndag, fredag, födelsedag, juldag eller en bra dag, jobbig dag eller en dag att unna mig på så behöver vi göra på ett annat sätt. Till slut blir det nya sättet ett nytt automatiskt friskt mönster att leva efter för att göra hälsosamma friska val varje dag.

Den process som tar dig, som sockerberoende, in i tillfrisknande kan du göra på ett strukturerat sätt i behandling och på vägen blir du både avgiftad och får en hälsosam vikt.

Vill du veta mer om sockerberoende kan du lyssna gratis på något utav våra gratis webinar

En Nystart-kurs kan vara det steg du behöver ta för att få den hjälp du behöver för att komma tillrätta med ditt sockerberoende.

Du är alltid välkommen att kontakta oss för att få mer information om vad vi kan hjälpa just dig med.