SockerSkolans inlagda sill

Recept

SockerSkolans inlagda sill

Information

  4 portioner
  1  gillar
Klicka för att gilla!
Skriv ut sidan

Ingredienser

  • 2½ dl vit balsamvinäger
  • 1½ dl vatten
  • 2 msk 12% ättika
  • 15 kryddpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 6 nejlikor
  • 2 morötter
  • 1 rödlök
  • 500g saltsill/inläggingsill

Tvätta av sillen och salta ur den om det behövs

Koka ner balsamvinägern och ättikan litegrann. Häll på vattnet och låt svalna.

Slanta morötterna, skiva rödlöken tunt och dela sillen i portionsbitar. Varva sillbitar, morot, lök och kryddor i en väl rengjord glasburk.

Slå på det kalla spadet och låt stå minst 3 dagar i kylskåp för att dra goda smaker.

Vi använder cookies för att höja användarens upplevelse på sockerskolan.se. Fortsätter du att använda vår sida godkänner du användandet av cookies. Läs mer här

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng