[ss_featured_image]
4 gillarKlicka för att gilla!
Omelett 1
- 2 Ägg
- 1 tsk Fiberhusk
- Smör/Kokosfett/Ghee
- Salt
Smält fettet i en stekpanna. Knäck äggen i en bunken och lägg i salt och vispa ner fiberhusken. När fettet är smält så häller du det i bunken och vispar ihop det med äggröran. Häll smeten i stekpannan och stek på båda sidorna.
Omelett 2
- 2-3 ägg
- 1-2 msk grädde
- 10 gr riven ost (parmesan ko, hårdost, pecorino får)
Stek i en rejäl klick smör 20-30 gr totalt. Jag brukar blanda smör och kokosfett i stekpannan samt avsluta med ca en msk smör på omeletten. Lägg i osten först, häll sedan på äggsmeten när osten ”bubblat” upp.
Salta och peppra, ha gärna vitlök, gurkmeja och chili i smeten. (inflammationshämmande)
Omelett 3
- 2 ägg
- 1 msk vatten
- 20 g ost
- 2 msk smör
- Salt och Peppar
Vispa ägg med 1 msk vatten, slå i en medelvarm stekpanna. Salta, peppra och strö över riven ost alternativt ostskivor.
Fyllning
Röd lök och räkor
Lite kryddgrönt persilja, basilika, timjan, ruccola, spenat
Champinjoner, finskuren halloumi,vitlök, chili och kryddgrönt.
Smulad fetaost, hackad tomat, några oliver samt lite olivolja.
Mozzarella, hackad tomat, basilika, svartpeppar och olivolja.
Räkor, röd lök och majonnäs klick.
Bacon, alphalphagroddar och en klick majonnäs
Bacon, rödlök och en klick majonnäs/grekisk yoghurt
Stek purjo på medelvärme, lägg i spenat och tomat i pannan och rör runt.
Lök, sallads, purjo, röd, gul som steks lite lätt
Halloumi tärnad, chili, champinjoner, slätbladig persilja om jag vill ha en matigare till brunch
Räkor, majonäs/creme fraiche, rödlök
Fetaost, cocktailtomater, oliver, bladgrönt
[ss_receptsamlingen]