Omelett

[ss_featured_image]

  4  gillar
Klicka för att gilla!

Omelett 1

  • 2 Ägg
  • 1 tsk Fiberhusk
  • Smör/Kokosfett/Ghee
  • Salt

Smält fettet i en stekpanna. Knäck äggen i en bunken och lägg i salt och vispa ner fiberhusken. När fettet är smält så häller du det i bunken och vispar ihop det med äggröran. Häll smeten i stekpannan och stek på båda sidorna.

Omelett 2

  • 2-3 ägg
  • 1-2 msk grädde
  • 10 gr riven ost (parmesan ko, hårdost, pecorino får)

Stek i en rejäl klick smör 20-30 gr totalt. Jag brukar blanda smör och kokosfett i stekpannan samt avsluta med ca en msk smör på omeletten. Lägg i osten först, häll sedan på äggsmeten när osten ”bubblat” upp.

Salta och peppra, ha gärna vitlök, gurkmeja och chili i smeten. (inflammationshämmande)

Omelett 3

  • 2 ägg
  • 1 msk vatten
  • 20 g ost
  • 2 msk smör
  • Salt och Peppar

Vispa ägg med 1 msk vatten, slå i en medelvarm stekpanna. Salta, peppra och strö över riven ost alternativt ostskivor.

Fyllning

Röd lök och räkor

Lite kryddgrönt persilja, basilika, timjan, ruccola, spenat

Champinjoner, finskuren halloumi,vitlök, chili och kryddgrönt.

Smulad fetaost, hackad tomat, några oliver samt lite olivolja.

Mozzarella, hackad tomat, basilika, svartpeppar och olivolja.

Räkor, röd lök och majonnäs klick.

Bacon, alphalphagroddar och en klick majonnäs

Bacon, rödlök och en klick majonnäs/grekisk yoghurt

Stek purjo på medelvärme, lägg i spenat och tomat i pannan och rör runt.

Lök, sallads, purjo, röd, gul som steks lite lätt

Halloumi tärnad, chili, champinjoner, slätbladig persilja om jag vill ha en matigare till brunch

Räkor, majonäs/creme fraiche, rödlök

Fetaost, cocktailtomater, oliver, bladgrönt

[ss_receptsamlingen]

 

Lämna ett svar

Vi använder cookies för att höja användarens upplevelse på sockerskolan.se. Fortsätter du att använda vår sida godkänner du användandet av cookies. Läs mer här

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng