[ss_featured_image]
10 gillarKlicka för att gilla!
- 500 g vit fisk
- 200 g räkor
- 2 dl kokoskräm (den smetiga delen av kokosgrädden)
- 1 ägg
- 1 bit ingefära
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 chili röd
- 1 lime
- Salt
- Färsk koriander
- Kokosfett
- Blomkål
- Smör
Hacka fisken mindre bitar, kör den i en mixer tillsammans med hälften av kokoskrämen till en slät smet. Lägg i ägget, finhackad ingefära, finhackad chili, koriander och resten av kokoskrämen. Smaka av med limejuice och salt. Grovhacka räkorna och vänd ner dem i smeten.
Ställ smeten i kylen en timme så att den får sätta sig.
Hetta upp en stekpanna och smält kokosfett.
Klicka i klickar av smeten och platta till med skeden och stek på båda sidorna.
Riv blomkålen grovt. Koka upp saltat vatten. Lägg i blomkålsriset i det kokande vattnet. Låt sjuda 1-3 min. Godast Al denté.
Servera med en smörklick och ev färska kryddor.
Vill du ha en kall sås till så rör ner lime och koriander i lite majonnäs och servera till.
[ss_receptsamlingen]