Thailändska fiskkakor med Blomkålsris

[ss_featured_image]

  10  gillar
Klicka för att gilla!
  • 500 g vit fisk
  • 200 g räkor
  • 2 dl kokoskräm (den smetiga delen av kokosgrädden)
  • 1 ägg
  • 1 bit ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 chili röd
  • 1 lime
  • Salt
  • Färsk koriander
  • Kokosfett
  • Blomkål
  • Smör

Hacka fisken mindre bitar, kör den i en mixer tillsammans med hälften av kokoskrämen till en slät smet. Lägg i ägget, finhackad ingefära, finhackad chili, koriander och resten av kokoskrämen. Smaka av med limejuice och salt. Grovhacka räkorna och vänd ner dem i smeten.

Ställ smeten i kylen en timme så att den får sätta sig.

Hetta upp en stekpanna och smält kokosfett.

Klicka i klickar av smeten och platta till med skeden och stek på båda sidorna.

Riv blomkålen grovt. Koka upp saltat vatten. Lägg i blomkålsriset i det kokande vattnet. Låt sjuda 1-3 min. Godast Al denté.

Servera med en smörklick och ev färska kryddor.

Vill du ha en kall sås till så rör ner lime och koriander i lite majonnäs och servera till.

[ss_receptsamlingen]

 

Lämna ett svar

Vi använder cookies för att höja användarens upplevelse på sockerskolan.se. Fortsätter du att använda vår sida godkänner du användandet av cookies. Läs mer här

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng