Currytorsk

[ss_featured_image]

  10  gillar
Klicka för att gilla!
  • Ca 500 g färsk eller fryst torsk
  • 1 tsk salt
  • 4 msk smör
  • 1 msk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk vatten
  • 3-4 msk hackad persilja
  • 2 tomater i klyftor
  • 2-4 hårdkokta ägg i stora bitar
  • 1 påse fryst bladspenat

4 portioner

Skölj hastigt fisken och klappa den torr. Skär fileérna i bitar. Eller skiva den frysta fisken i 2 cm tjocka skivor. Salta.

Smält fettet i en låg vid gryta. Rör ned curry och paprika. Lägg ned fisken i grytan och vänd dem i fettet. Tillsätt vattnet, sjud under lock tills fisken blir vit och ogenomskinlig. ca 5- 10 min. Den längre tiden för ej tinad fisk.

Koka bladspenat efter hänvisning. Kram ur all vätska. Forma ”äggstora” bitar

Lägg därefter i persilja, tomater, spenat”äggen” och de hackade äggen. Låt allt bli genomvarmt under lock utan att koka.

Servera ur pannan.

[ss_receptsamlingen]

4 reaktioner på ”Currytorsk”

Lämna ett svar

Vi använder cookies för att höja användarens upplevelse på sockerskolan.se. Fortsätter du att använda vår sida godkänner du användandet av cookies. Läs mer här

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng