Currytorsk

[ss_featured_image]

  10  gillar
Klicka för att gilla!
  • Ca 500 g färsk eller fryst torsk
  • 1 tsk salt
  • 4 msk smör
  • 1 msk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk vatten
  • 3-4 msk hackad persilja
  • 2 tomater i klyftor
  • 2-4 hårdkokta ägg i stora bitar
  • 1 påse fryst bladspenat

4 portioner

Skölj hastigt fisken och klappa den torr. Skär fileérna i bitar. Eller skiva den frysta fisken i 2 cm tjocka skivor. Salta.

Smält fettet i en låg vid gryta. Rör ned curry och paprika. Lägg ned fisken i grytan och vänd dem i fettet. Tillsätt vattnet, sjud under lock tills fisken blir vit och ogenomskinlig. ca 5- 10 min. Den längre tiden för ej tinad fisk.

Koka bladspenat efter hänvisning. Kram ur all vätska. Forma ”äggstora” bitar

Lägg därefter i persilja, tomater, spenat”äggen” och de hackade äggen. Låt allt bli genomvarmt under lock utan att koka.

Servera ur pannan.

[ss_receptsamlingen]

4 reaktioner på ”Currytorsk”

Lämna ett svar