[ss_featured_image]
10 gillarKlicka för att gilla!
- Ca 500 g färsk eller fryst torsk
- 1 tsk salt
- 4 msk smör
- 1 msk curry
- 1 tsk paprikapulver
- 2 msk vatten
- 3-4 msk hackad persilja
- 2 tomater i klyftor
- 2-4 hårdkokta ägg i stora bitar
- 1 påse fryst bladspenat
4 portioner
Skölj hastigt fisken och klappa den torr. Skär fileérna i bitar. Eller skiva den frysta fisken i 2 cm tjocka skivor. Salta.
Smält fettet i en låg vid gryta. Rör ned curry och paprika. Lägg ned fisken i grytan och vänd dem i fettet. Tillsätt vattnet, sjud under lock tills fisken blir vit och ogenomskinlig. ca 5- 10 min. Den längre tiden för ej tinad fisk.
Koka bladspenat efter hänvisning. Kram ur all vätska. Forma ”äggstora” bitar
Lägg därefter i persilja, tomater, spenat”äggen” och de hackade äggen. Låt allt bli genomvarmt under lock utan att koka.
Servera ur pannan.
[ss_receptsamlingen]
Lättlagat, gott och snabbt med råvaror som man kan ha hemma i frysen.
Lättlagad, god gryta. Istället för spenatbollar skar jag och lade spenaten ovanpå grytan som där mjuknade.
◾1 påse fryst bladspenat
Finns olika storlekar, vilken mängd ska det vara?
Jättegott