Äggmjölk

[ss_featured_image]

  10  gillar
Klicka för att gilla!
  • 2 ägg
  • 25-50 g smör/Kokosfett
  • 2-3 dl kokande vatten

Koka upp vattnet och smält smöret i en skål med höga kanter t ex stavmixerskålen. Häll i äggen och smaksättning. Häll på kokande vatten och vispa eller mixa ihop några sekunder. Äggmjölk kan användas både kall och varm
Olika smaksättningar: Kakao, kanel, vanilj, kardemumma, grädde, kaffe

En annan variant:

Mixa 2-3 ägg. Häll på 3-5 dl kokande vatten, mixa. Fyll på med 50 g kokosfett och mixa. Nu har du ett mjukt skum typ latte.

Smaksätt med:

  • vaniljpulver
  • kanel
  • gurkmeja och några mixade hallon
  • vaniljpulver och lite kakao Kan vara en trigger!
  • vaniljpulver och några mixade blåbär

Går bra att ha i kaffet också, istället för mjölk.

[ss_receptsamlingen]

Lämna ett svar

Vi använder cookies för att höja användarens upplevelse på sockerskolan.se. Fortsätter du att använda vår sida godkänner du användandet av cookies. Läs mer här

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng