Sallad med Brysselkål, avocado, grape och rödlök

  • 250 g färsk brysselkål
  • 2 avocado
  • 1 röd grape
  • 1 liten rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 nypa chiliflakes
  • Flingsalt och peppar

Ånga brysselkålen och låt svalna

Dela avocadon och skär i tunna strimlor, ”vänd” avocadon ut och in och lossa skivorna.

Filea grapefrukten med kniv: skär först av en bit av toppen och botten och skär sedan av skalet tillsammans de allra yttersta hinnorna (skär uppifrån och ner). Skär sedan ut filéerna en och en mellan innerväggarna. Med denna metod får man stora fina filéer att använda t.ex. i en sallad.

Skiva rödlöken i tunna fina strimlor.

Blanda alla ingredienser på ett vackert fat, ringla olivolja och vinäger över samt en nypa chiliflakes. Salta och peppra.

 

Tillbaka till [sb_parent]

Lämna ett svar

Vi använder cookies för att höja användarens upplevelse på sockerskolan.se. Fortsätter du att använda vår sida godkänner du användandet av cookies. Läs mer här

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng