Formbröd

[ss_featured_image]

  3  gillar
Klicka för att gilla!
  • 4.5 dl nöt/frömjöl Ta vad som finns hemma och mal. Vill du ha ett mörkare bröd tar mer valnötter och använd nyponskalsmjöl
  • 6 msk fiberhusk
  • 6 msk sesamfrön
  • 3 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk salt
  • 2-3 msk nyponskalspulver (kan uteslutas)
  • ev krydda, se nedan på alternativ.
  •  2 msk kokosmjöl
  • 0.5 dl grädde/vätska alt mer fett
  • 6 medelstora ägg
  • 3 dl crème fraîche alt Kokosmjölk om du vill utesluta mjölkproteinet Kasein.
  • 6 msk smör eller kokosfett, smält.

Blanda de torra ingredienserna även ev kryddor under tiden du smälter fettet. Blanda i ägg, crème fraîche/kokosmjölk och till sist fettet. Låt svälla i 10 min.

Fyll en bakpappersklädd form och tryck till så luften går ur.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min, 200 grader.
Täck med folie eller bakplåtspapper den sista kvarten.

Förvara gärna i kylskåp eller frys in i skivor. Perfekt att rosta!
Fyll på med goda pålägg och njut! ♥

Vörtvarianten

Typ 1 msk av nymald anis, fänkål, pomerans, kardemumma och nejlika. Kanske något mer än 1 msk. Prova dig fram.
0.5 dl gojibär alternativ till russin. Blötlägg gojibären i ljummet vatten om de är torra

Gotteligott-varianten

0,5 dl Gojibär
0.5 dl Pistagenötter grovhackade

Sopp-varianten
grovhackade oliver
grovhackade ostbitar, lite halvstora så de kan smälta
grovhackade Soltorkade tomater Ev lite havssalt och nymalen svartpeppar

Klassisk kryddning:

1 msk Anis
1 msk Fänkål
1 msk Kummin

Mal kryddorna i en mortel om du inte har färdigmald.

 

[ss_receptsamlingen]

Lämna ett svar