Formbröd

[ss_featured_image]

  3  gillar
Klicka för att gilla!
  • 4.5 dl nöt/frömjöl Ta vad som finns hemma och mal. Vill du ha ett mörkare bröd tar mer valnötter och använd nyponskalsmjöl
  • 6 msk fiberhusk
  • 6 msk sesamfrön
  • 3 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk salt
  • 2-3 msk nyponskalspulver (kan uteslutas)
  • ev krydda, se nedan på alternativ.
  •  2 msk kokosmjöl
  • 0.5 dl grädde/vätska alt mer fett
  • 6 medelstora ägg
  • 3 dl crème fraîche alt Kokosmjölk om du vill utesluta mjölkproteinet Kasein.
  • 6 msk smör eller kokosfett, smält.

Blanda de torra ingredienserna även ev kryddor under tiden du smälter fettet. Blanda i ägg, crème fraîche/kokosmjölk och till sist fettet. Låt svälla i 10 min.

Fyll en bakpappersklädd form och tryck till så luften går ur.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min, 200 grader.
Täck med folie eller bakplåtspapper den sista kvarten.

Förvara gärna i kylskåp eller frys in i skivor. Perfekt att rosta!
Fyll på med goda pålägg och njut! ♥

Vörtvarianten

Typ 1 msk av nymald anis, fänkål, pomerans, kardemumma och nejlika. Kanske något mer än 1 msk. Prova dig fram.
0.5 dl gojibär alternativ till russin. Blötlägg gojibären i ljummet vatten om de är torra

Gotteligott-varianten

0,5 dl Gojibär
0.5 dl Pistagenötter grovhackade

Sopp-varianten
grovhackade oliver
grovhackade ostbitar, lite halvstora så de kan smälta
grovhackade Soltorkade tomater Ev lite havssalt och nymalen svartpeppar

Klassisk kryddning:

1 msk Anis
1 msk Fänkål
1 msk Kummin

Mal kryddorna i en mortel om du inte har färdigmald.

 

[ss_receptsamlingen]

Lämna ett svar

Vi använder cookies för att höja användarens upplevelse på sockerskolan.se. Fortsätter du att använda vår sida godkänner du användandet av cookies. Läs mer här

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng