[ss_featured_image]
0 gillarKlicka för att gilla!
- 3 dl Solrosfrön
- 2 dl Sesamfrön
- 2 dl Pumpa kärnor
- 3 msk Fiber Husk
- 1,5 dl Boveteflingor
- ½ dl Kokosolja
- 5-7 dl Kokande vatten
- 1 tsk salt i de torra varorna.
- ev kryddor som nymald svartpeppar och salt, Chili flakes eller kummin .
- 1 nypa havssalt ovanpå
- ev lite strö ovanpå som vallmofrön eller svarta sesamfrön
Blanda ihop alla torra ingredienser. Mixa med stavmixer så det blir mer mjöligt. Låt lite stora bitar vara kvar för crunchet. Rör ut kokosoljan i det kokande vattnet. Blanda ihop det blöta med det torra. Låt stå och svälla i ca 10 min. Blir det för stabbigt så ta i mer vatten. Kavla ut mellan två bakplåtspapper. Blir tre plåtar.
Grädda i ugn ca 150° i ca 1 timma. ELLER torka i ugnen över natten på 50 ° (Bättre, då enzymerna finns kvar) Vänd på kakan efter ca halva tiden.
Bryt i lagom bitar och njut.
[ss_receptsamlingen]