SockerSkolans Frökex utan linfrö

[ss_featured_image]

  0  gillar
Klicka för att gilla!

 

  • 3 dl Solrosfrön
  • 2 dl Sesamfrön
  • 2 dl Pumpa kärnor
  • 3 msk Fiber Husk
  • 1,5 dl Boveteflingor
  • ½ dl Kokosolja
  • 5-7 dl Kokande vatten
  • 1 tsk salt i de torra varorna.
  • ev kryddor som nymald svartpeppar och salt, Chili flakes eller kummin .
  • 1 nypa havssalt ovanpå
  • ev lite strö ovanpå som vallmofrön eller svarta sesamfrön

Blanda ihop alla torra ingredienser. Mixa med stavmixer så det blir mer mjöligt. Låt lite stora bitar vara kvar för crunchet. Rör ut kokosoljan i det kokande vattnet. Blanda ihop det blöta med det torra. Låt stå och svälla i ca 10 min. Blir det för stabbigt så ta i mer vatten. Kavla ut mellan två bakplåtspapper. Blir tre plåtar.

Grädda i ugn ca 150° i ca 1 timma. ELLER torka i ugnen över natten på 50 ° (Bättre, då enzymerna finns kvar)  Vänd på kakan efter ca halva tiden.

Bryt i lagom bitar och njut.

[ss_receptsamlingen]

Vi använder cookies för att höja användarens upplevelse på sockerskolan.se. Fortsätter du att använda vår sida godkänner du användandet av cookies. Läs mer här

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng