[ss_featured_image]
- 2 dl Quinoa
- 6 dl vatten med örtsalt/buljong
- saffran
- gulbeta
- gurka
- tomat
- röd paprika
- ruccola
- äppelcidervinäger
- olivolja
- salt
- peppar
- finhackad persilja
Koka quinoa i vatten med örtsalt om du inte hittat en bra sockerfri och jästextraktsfri buljong. Trocomare/Herbamare funkar fint. Strö lite saffran i buljongen för färg och smak. Koka försiktigt efter anvisningarna på paketet. Skala 1-2 gulbetor och hyvla tunt på mandolin eller med osthyvel. Lägg i en skål med iskallt vatten.
Vid servering: Ta ett vackert stor fat och lägg quinoa på. Hacka ruccolan grovt. Hacka paprikan i stora långa bitar. Halvera tomaterna och kärna ur dem. Dela gurkan i två delar och hyvla den på längden. Sila av betorna. Blanda ner grönsakerna med quinoan. Stänk lite äppelcidervinäger och olivolja över. salta och peppra.
Strö ev lite finhackad persilja över-