Quinoasallad

[ss_featured_image]

  • 2 dl Quinoa
  • 6 dl vatten med örtsalt/buljong
  • saffran
  • gulbeta
  • gurka
  • tomat
  • röd paprika
  • ruccola
  • äppelcidervinäger
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • finhackad persilja

Koka quinoa i vatten med örtsalt om du inte hittat en bra sockerfri och jästextraktsfri buljong. Trocomare/Herbamare funkar fint. Strö lite saffran i buljongen för färg och smak. Koka försiktigt efter anvisningarna på paketet. Skala 1-2 gulbetor och hyvla tunt på mandolin eller med osthyvel. Lägg i en skål med iskallt vatten.
Vid servering: Ta ett vackert stor fat och lägg quinoa på. Hacka ruccolan grovt. Hacka paprikan i stora långa bitar. Halvera tomaterna och kärna ur dem. Dela gurkan i två delar och hyvla den på längden. Sila av betorna. Blanda ner grönsakerna med quinoan. Stänk lite äppelcidervinäger och olivolja över. salta och peppra.
Strö ev lite finhackad persilja över-

Vi använder cookies för att höja användarens upplevelse på sockerskolan.se. Fortsätter du att använda vår sida godkänner du användandet av cookies. Läs mer här

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng