Varm rödgrön kålssallad

[ss_featured_image]

  • Strimlad rödkål
  • Repad och hackad grönkål
  • Purjolök den vita delen i tunna slantar
  • Olivolja, kokosfett eller smör
  • Salt
  • Peppar

 

Strimla eller hyvla rödkålen tunt. Koka upp den sakta i en kastrull med mycket vatten. tillsätt salt i vattnet. Låt den koka/värmas sakta så att kålen slakas men ändå behåller färgen. Häll upp i durkslag, skölj i iskallt vatten flera gånger så att kålen svalnar snabbt och får behålla färgen.
Stek grönkålen i fettet, rör hela tiden. Vänd ner purjolöken och kålen. Smaka av och tillsätt ev mer salt, peppar och en god olivolja. Servera och njut av en god färgrann sallad

 

 

Vi använder cookies för att höja användarens upplevelse på sockerskolan.se. Fortsätter du att använda vår sida godkänner du användandet av cookies. Läs mer här

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng