SockerSkolans Frökex

[ss_featured_image]

  10  gillar
Klicka för att gilla!
  • 1 dl Hela linfrön
  • 1 dl Solrosfrön
  • 1 dl Sesamfrön
  • 1 dl Pumpa kärnor
  • 1 msk Fiber Husk
  • ½ dl Kokosolja
  • 2 ½ dl Kokande vatten
  • salt
  • kryddor som nymald svartpeppar och salt, Chili explosion ifrån Santa Maria eller kummin till kräfttider.

Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör ut kokosoljan i det kokande vattnet. Blanda ihop det blöta med det torra. Låt stå och svälla i ca 10 min. Kavla ut mellan två bakplåtspapper.

Värm ugnen till 160-175 °, grädda fröbrödet i ca 10- min. Sätt sedan ned värmen till 50° och låt frökexet gå klart, tid? Kanske 60 min. Vänd på kakan efter ca 30 min.

Har du bråttom så låt grädda kexet på högre värme och kortare tid. Har du tid så låt istället frökexet torka i ugnen. Du behåller enzymer som är värdefulla om du torkar kexet.

Bryt i lagom bitar och njut.

[ss_receptsamlingen]

2 reaktioner på ”SockerSkolans Frökex”

Lämna ett svar

Vi använder cookies för att höja användarens upplevelse på sockerskolan.se. Fortsätter du att använda vår sida godkänner du användandet av cookies. Läs mer här

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng