- 4 stora skivor rimmad lax (á 100 g)
- 1 stor fänkål
- ½ dl myntablad
- 1 liten knippa dill
- 1 ekologisk citron
- 1 krm salt
- ½ tsk vitvinsvinäger
- 30 g ruccola
Garnering
- 1 msk kapris
- 1 msk olivolja
- 1 krm nymald svartpeppar
4 port
Ansa och skär fänkålen i tunna skivor. Använd mandolin eller matberedare monterad med den finaste strimmelskivan.
Finstrimla myntan och grovhacka dillen. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skala citronen med potatisskalare i tunna strimlor, spara till garnering. Pressa saften ur citronen.
Blanda fänkål, örter, citronsaft, vitvinsvinäger och salt i en skål låt stå svalt i tio minuter.
Vänd ner ruccolan.
Fördela laxen på tallrikar, toppa med salladen och garnera med lita olivolja, kapris och dra ett drag med svartpepparkvarnen.
Det går att byta ut den rimmade laxen till rökt lax.
Tillbaka till [sb_parent]