Rimmad lax med fänkålssallad

  • 4 stora skivor rimmad lax (á 100 g)
  • 1 stor fänkål
  • ½ dl myntablad
  • 1 liten knippa dill
  • 1 ekologisk citron
  • 1 krm salt
  • ½ tsk vitvinsvinäger
  • 30 g ruccola

Garnering

  • 1 msk kapris
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm nymald svartpeppar

4 port

Ansa och skär fänkålen i tunna skivor. Använd mandolin eller matberedare monterad med den finaste strimmelskivan.

Finstrimla myntan och grovhacka dillen. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Skala citronen med potatisskalare i tunna strimlor, spara till garnering. Pressa saften ur citronen.

Blanda fänkål, örter, citronsaft, vitvinsvinäger och salt i en skål låt stå svalt i tio minuter.

Vänd ner ruccolan.

Fördela laxen på tallrikar, toppa med salladen och garnera med lita olivolja, kapris och dra ett drag med svartpepparkvarnen.
Det går att byta ut den rimmade laxen till rökt lax.

 

Tillbaka till [sb_parent]

Lämna ett svar

Vi använder cookies för att höja användarens upplevelse på sockerskolan.se. Fortsätter du att använda vår sida godkänner du användandet av cookies. Läs mer här

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng