[ss_featured_image]
10 gillarKlicka för att gilla!
- Entrecote
- Salt
- Spetskål i klyftor på längden
- Brynt smör
- salt
Grilla spetskålen eller kör den i varm 225 g ugn tills den börjar få lite färg och börjar bli lite mjuk ca 20 min. Bryn smöret tills det slutat att bubbla. Vill du ha lite kraftigare smak låt smöret få lite färg i botten. Häll över spetskålen.
Låt köttet ligga framme i rumsvärme i ca 30 min.Grilla eller stek köttet, låt det vila några minuter innan servering.
Bearnaise
- 150 g Smör
- 3 st äggulor
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 msk riven gul lök
- 1 krm salt
- 1⁄2 krm vitpeppar
- 2 msk finhackad persilja
- 1 1⁄2 msk finhackad dragon Färsk kan bytas ut mot 1,5 msk torkad Dragon
Häll äggulor och vinäger i en hög mixerskål. Smält smöret och låt det börja bubbla men inte ta färg. Häll det heta smöret i en tunn stråle i skålen under mixning. Ta inte med bottensatsen. Smaksätt med lök, salt, peppar, persilja och dragon.
[ss_receptsamlingen]
Supergod bearnaise! Godare än ”vanlig” sa min son. Har ej testat spetskålen men ska!