Entrecote med spetskål och bearnaise

[ss_featured_image]

  10  gillar
Klicka för att gilla!
  • Entrecote
  • Salt
  • Spetskål i klyftor på längden
  • Brynt smör
  • salt

Grilla spetskålen eller kör den i varm 225 g ugn tills den börjar få lite färg och börjar bli lite mjuk ca 20 min.  Bryn smöret tills det slutat att bubbla. Vill du ha lite kraftigare smak låt smöret få lite färg i botten. Häll över spetskålen.

Låt köttet ligga framme i rumsvärme i ca 30 min.Grilla eller stek köttet, låt det vila några minuter innan servering.

Bearnaise

  • 150 g Smör
  • 3 st äggulor
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk riven gul lök
  • 1 krm salt
  • 12 krm vitpeppar
  • 2 msk finhackad persilja
  • 12 msk finhackad dragon Färsk kan bytas ut mot 1,5 msk torkad Dragon

Häll äggulor och vinäger i en hög mixerskål. Smält smöret och låt det börja bubbla men inte ta färg. Häll det heta smöret i en tunn stråle i skålen under mixning. Ta inte med bottensatsen. Smaksätt med lök, salt, peppar, persilja och dragon.

[ss_receptsamlingen]

1 reaktion på ”Entrecote med spetskål och bearnaise”

Lämna ett svar

Vi använder cookies för att höja användarens upplevelse på sockerskolan.se. Fortsätter du att använda vår sida godkänner du användandet av cookies. Läs mer här

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng