Köttfärsgömma med sötpotatis

[ss_featured_image]

  6  gillar
Klicka för att gilla!
  • 500 g färs
  • 2 msk Chiafrön
  • 1 pkt fetaost
  • Charlottenlök
  • 1 pkt krossad tomat
  • 1/2 buljongtärning (sockerfri)
  • 1 – 2 tsk rödvinsvinäger
  • 16 oliver
  • Färsk basilika
  • Sötpotatis
  • Broccoli
  • Olivolja
  • Smör
  • Salt och peppar

Mixa färsen med chiafrön, salt och peppar. Dela den i 12 lika stora delar. Dela fetaosten i 12 delar. För varje köttbulle platta ut och lägg i fetaosten och knip igen så att osten blir instängd. Lägg att vila en stund.

Klyfta sötpotatisen, dela broccoliståndet, sprinkla över olivolja och salt. In i ugnen i ca 20 – 30 min.

Stek bullarna i smör så att de får en yta och lägg dem sedan på ett fat.

Svetta charlottenlöken och häll på ett paket krossade tomater. I med buljongtärning, rödvinsvinäger, urkärnade och hackade oliver. Låt koka ihop en stund. Hacka basilikabladen och vänd i. När grönsakerna i ugnen har ca 5 minuter kvar, lägg i bullarna i tomatsåsen och låt och stå och småputtra tills grönsakerna är klara.

[ss_receptsamlingen]

Lämna ett svar