[ss_featured_image]
6 gillarKlicka för att gilla!
- 500 g färs
- 2 msk Chiafrön
- 1 pkt fetaost
- Charlottenlök
- 1 pkt krossad tomat
- 1/2 buljongtärning (sockerfri)
- 1 – 2 tsk rödvinsvinäger
- 16 oliver
- Färsk basilika
- Sötpotatis
- Broccoli
- Olivolja
- Smör
- Salt och peppar
Mixa färsen med chiafrön, salt och peppar. Dela den i 12 lika stora delar. Dela fetaosten i 12 delar. För varje köttbulle platta ut och lägg i fetaosten och knip igen så att osten blir instängd. Lägg att vila en stund.
Klyfta sötpotatisen, dela broccoliståndet, sprinkla över olivolja och salt. In i ugnen i ca 20 – 30 min.
Stek bullarna i smör så att de får en yta och lägg dem sedan på ett fat.
Svetta charlottenlöken och häll på ett paket krossade tomater. I med buljongtärning, rödvinsvinäger, urkärnade och hackade oliver. Låt koka ihop en stund. Hacka basilikabladen och vänd i. När grönsakerna i ugnen har ca 5 minuter kvar, lägg i bullarna i tomatsåsen och låt och stå och småputtra tills grönsakerna är klara.
[ss_receptsamlingen]