Köttfärsgömma med sötpotatis

[ss_featured_image]

  6  gillar
Klicka för att gilla!
  • 500 g färs
  • 2 msk Chiafrön
  • 1 pkt fetaost
  • Charlottenlök
  • 1 pkt krossad tomat
  • 1/2 buljongtärning (sockerfri)
  • 1 – 2 tsk rödvinsvinäger
  • 16 oliver
  • Färsk basilika
  • Sötpotatis
  • Broccoli
  • Olivolja
  • Smör
  • Salt och peppar

Mixa färsen med chiafrön, salt och peppar. Dela den i 12 lika stora delar. Dela fetaosten i 12 delar. För varje köttbulle platta ut och lägg i fetaosten och knip igen så att osten blir instängd. Lägg att vila en stund.

Klyfta sötpotatisen, dela broccoliståndet, sprinkla över olivolja och salt. In i ugnen i ca 20 – 30 min.

Stek bullarna i smör så att de får en yta och lägg dem sedan på ett fat.

Svetta charlottenlöken och häll på ett paket krossade tomater. I med buljongtärning, rödvinsvinäger, urkärnade och hackade oliver. Låt koka ihop en stund. Hacka basilikabladen och vänd i. När grönsakerna i ugnen har ca 5 minuter kvar, lägg i bullarna i tomatsåsen och låt och stå och småputtra tills grönsakerna är klara.

[ss_receptsamlingen]

Lämna ett svar

Vi använder cookies för att höja användarens upplevelse på sockerskolan.se. Fortsätter du att använda vår sida godkänner du användandet av cookies. Läs mer här

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng