[ss_featured_image]
9 gillarKlicka för att gilla!
Pajdeg
- 100 g Smör
- 2-3 dl Bovetemjöl
- 1 krm Salt
- (ev 1 Ägg)
Pajdegen görs i ordning och trycks ut i pajskalet sedan ska formen in i frysen ca 20 min innan den förgräddas i ca 10 minuter i 180 grader
Köttfärs
- 500-600 g Köttfärs
- 1 Gul lök finhackad
- 1 burk Passerade tomater
- 1 liten burk Creme fraiche
- 1 liten Keso
- 1 -2 Ägg
- 2 – 3 dl Ost
- 1 tsk Vitlökspulver
- 2 tsk Chilipulver
- 1 tsk Spiskummin
- 1 tsk Lökpulver
- 1 tsk Cayennepeppar
- 2 tsk Paprikapulver
- Salt och Peppar
Jag höftar väldigt mycket när jag lagar mat men jag tror jag fått till måtten, du får pröva dig fram lite med kryddorna och ”vätska”
Finhacka löken och stek mjuk, lägg i köttfärsen och bryn, häll på tomaterna, creme fraiche och keso, låt koka ihop i ca 15-20 minuter, knäck i ägg/äggen och rör snabbt in det så det inte blir kokt ägg av det hela, i med osten rör om och nu ska det vara hyfsat fast massa. Fyll pajskalet med köttfärssmeten och grädda ca 30 minuter
Servera med en grönsallad.
[ss_receptsamlingen]