Janssontarteletter

[ss_featured_image]

  3  gillar
Klicka för att gilla!

Pajbotten

  • 3 dl Mandelmjöl
  • ½ dl skalade Sesamfrön
  • 1 msk Fiberhusk
  • ½ tsk Salt
  • 30 g Smör
  • 1 Ägg

Äggstanning

  • 3 Ägg
  • 1 dl Vispgrädde

Fyllning

  • 2 gula lökar, skivade
  • 1 msk smör, kokos- eller olivolja
  • salt, peppar
  • ½ burk ansjovis
  • 100 g riven Västerbottensost, eller annan lagrad ost

Portioner: 4

Gör så här

  1. Kör mandelmjöl och sesamfrön i mixer. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en deg. Tryck degen i formarna och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp cirka 30 minuter. Du kan förgrädda i 7–8 minuter men går bra att hoppa över det momentet.
  2. Vispa ihop ägg och vispgrädde
  3. Bryn den tunt skivade löken på medelhög värme tills den fått fin färg utan att brynas. Krydda och låt svalna stund innan du lägger löken i pajskalet.
  4. Lägg ansjovisfiléerna i ett fint mönster. Blanda osten i äggstanningen och häll över. Grädda pajarna i 175 grader i cirka 15–20 minuter.

[ss_receptsamlingen]

Lämna ett svar

Vi använder cookies för att höja användarens upplevelse på sockerskolan.se. Fortsätter du att använda vår sida godkänner du användandet av cookies. Läs mer här

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng