[ss_featured_image]
3 gillarKlicka för att gilla!
Pajbotten
- 3 dl Mandelmjöl
- ½ dl skalade Sesamfrön
- 1 msk Fiberhusk
- ½ tsk Salt
- 30 g Smör
- 1 Ägg
Äggstanning
- 3 Ägg
- 1 dl Vispgrädde
Fyllning
- 2 gula lökar, skivade
- 1 msk smör, kokos- eller olivolja
- salt, peppar
- ½ burk ansjovis
- 100 g riven Västerbottensost, eller annan lagrad ost
Portioner: 4
Gör så här
- Kör mandelmjöl och sesamfrön i mixer. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en deg. Tryck degen i formarna och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp cirka 30 minuter. Du kan förgrädda i 7–8 minuter men går bra att hoppa över det momentet.
- Vispa ihop ägg och vispgrädde
- Bryn den tunt skivade löken på medelhög värme tills den fått fin färg utan att brynas. Krydda och låt svalna stund innan du lägger löken i pajskalet.
- Lägg ansjovisfiléerna i ett fint mönster. Blanda osten i äggstanningen och häll över. Grädda pajarna i 175 grader i cirka 15–20 minuter.
[ss_receptsamlingen]