- 5 dl kokta kikärter, köp kokta på burk (2 burkar till detta recept).
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 0,5 dl olivolja
- 4 msk tahini, sesampasta
- 4 msk citronsaft
- 1-2 tsk rökt paprikapulver
- 1 tsk mald spiskummin
- Salt och vitpeppar
- Hackad bladpersilja att garnera med
6-8 portioner
Häll av i durkslag och skölj kikärtorna i kallt vatten
Hummus: skala vitlöken och pressa i den i en mixer eller bunke.
Tillsätt kikärter.
Mixa i mixern eller kör med stavmixer.
Tillsätt olivolja, sesampasta, vitlök, spiskummin, paprikapulver samt citronsaft . Tillsätt någon msk vatten i taget så att röran blir lös och kan mixas samt blir bredbar.
Smaka av hummusen med ev mer vitlök, citronsaft, salt och vitpeppar. Låt stå i kyl över natten.
Lägg upp hummusen på fat och garnera ev. med spiskummin, paprikapulver, någon msk olivolja samt grovhackad bladpersilja.
Tillbaka till [sb_parent]