Rimmad kyckling med kall örtsås

  • 4 kycklingfiléer ( ca 500 g)

Saltlag

  • 1 liter vatten
  • 4 msk salt
  • ½ slantad morot
  • 1 liten bit torkad/färsk ingefära
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk timjan

Till kokning

  • 1 liter vatten
  • Buljong typ 1 tärning ( Nu finns det en färsk buljong utan socker och tillsatser)

Örtsås

  • 2 dl majonnäs eller 2 dl Creme fraiche
  • ½ dl hackad gräslök
  • ½ dl hackad dill
  • ½ tsk rivet citronskal
  • 1 krm salt
  • ½ krm nymald svartpeppar

4 port

Blanda alla ingredienser till saltlagen. Koka lagen i en kastrull i ca 5 min. Låt svalna. Lägg i kycklingfiléerna och ställ svalt i ca 1 dygn.

Häll bort lagen

Koka upp buljongen och vattnet. Lägg i kycklingen och koka under lock ca 15 min tills kycklingen är genomkokt. (innertemp 72 g)

Blanda ingredienserna till örtsåsen. Låt gärna stå och sätta smakerna.

Servera kycklingen varm eller kall med örtsås och tillbehör som sallad och passande grönsaker

 

Tillbaka till [sb_parent]

Lämna ett svar

Vi använder cookies för att höja användarens upplevelse på sockerskolan.se. Fortsätter du att använda vår sida godkänner du användandet av cookies. Läs mer här

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng