- 4 kycklingfiléer ( ca 500 g)
Saltlag
- 1 liter vatten
- 4 msk salt
- ½ slantad morot
- 1 liten bit torkad/färsk ingefära
- 1 lagerblad
- 1 tsk rosmarin
- 1 tsk timjan
Till kokning
- 1 liter vatten
- Buljong typ 1 tärning ( Nu finns det en färsk buljong utan socker och tillsatser)
Örtsås
- 2 dl majonnäs eller 2 dl Creme fraiche
- ½ dl hackad gräslök
- ½ dl hackad dill
- ½ tsk rivet citronskal
- 1 krm salt
- ½ krm nymald svartpeppar
4 port
Blanda alla ingredienser till saltlagen. Koka lagen i en kastrull i ca 5 min. Låt svalna. Lägg i kycklingfiléerna och ställ svalt i ca 1 dygn.
Häll bort lagen
Koka upp buljongen och vattnet. Lägg i kycklingen och koka under lock ca 15 min tills kycklingen är genomkokt. (innertemp 72 g)
Blanda ingredienserna till örtsåsen. Låt gärna stå och sätta smakerna.
Servera kycklingen varm eller kall med örtsås och tillbehör som sallad och passande grönsaker
Tillbaka till [sb_parent]