Är du skeptisk eller har du tillit?

Sockerskvaller Blogg

Är du skeptisk eller har du tillit?

”Skeptiker skyddar sig själva med en barriär  av negativitet och och tvivel genom vilken de försöker undvika alla risker och sårbarhet.” står det att läsa i Craig Nakkens bok, – Att hitta din moraliska kompass. För mig personligen så har skepticismen både varit ett skydd och en grind på tillfrisknades väg. Skydd för att riva upp gamla sår och en grind, eller vägbump om man föredrar den metaforen, för andliga lärdomar.

Tilliten till min egen förmåga har funnits sedan ung ålder och när jag började tillfriskna hade jag svårt att lita till en högre kraft. Hur skulle det se ut? Jag är ju en sådan som ”kan själv”! I 12-stegsarbetet och under behandling så fick jag lära mig att lita på gruppen, min terapeut och min högre kraft. Tilliten till att jag blir vägledd av min högre kraft genom gruppen, genom människor jag samtalar med och genom att jag lyssnar inåt växer sig starkare och starkare för var dag. Visst behöver jag fråga, visst händer det att jag inte lyssnar men tilliten är mer närvarande än skepticismen idag. Tacksam för det.

Craig Nakken – Att hitta sin moraliska kompass

Veckans Andliga Princip kommer från SockerSkolans Blåa Kalender. En kalender där vi samlat verktyg som är värdefulla stöd i tillfrisknandet. Nu kan du beställa kalendern för 2020!

Nästa gratis webinar om vad sockerberoende är går av stapeln Vi har för tillfället inget inbokat webinar, anmäl dig i formuläret nedan för att få länken.

Välkommen in i värmen
/Cristina och Jessica


Missa inte det som händer på SockerSkolan, följ oss på Facebook och Instagram.

Vi använder cookies för att höja användarens upplevelse på sockerskolan.se. Fortsätter du att använda vår sida godkänner du användandet av cookies. Läs mer här

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng