Förtvivlan – Hopp

Sockerskvaller Blogg

Förtvivlan – Hopp

Hopp skapar avstånd till våra rädslor.

Förtvivlan är som ett svart hål i själen. Den stjäl energi både från det som sker nu och från framtiden och tömmer den på energi. Över tid uttöms även vårt självförtroende, självkänsla och hopp. Förtvivlan kan vara förföriskt. Det kan göda sig själv, gärna genom att säga att vi är ett offer, att vi är en bricka i en annans spel eller till och med martyrer.

Hopp är en medvetenhet om att omsorg och kärlek kommer att finnas i framtiden. Det är tron på att en gryning kommer att följa efter vår själs mörka natt. Ett av hoppets huvudsakliga funktioner är att skapa ett visst avstånd mellan oss själva och våra instinktiva rädslor. Den besvarar ”Jag vet inte vad som ska hända” med ”Du kan inte lyckas om du inte försöker”. Och den besvarar ” Jag är rädd” med Fortsätt att  känna dig rädd. Men gör det som är rätt ändå”.

Craig Nakken – Att hitta sin moraliska kompass

Veckans Andliga Princip kommer från SockerSkolans Blåa Kalender. En kalender där vi samlat verktyg som är värdefulla stöd i tillfrisknandet. Nu kan du beställa kalendern för 2020!

Nästa gratis webinar om vad sockerberoende är går av stapeln Vi har för tillfället inget inbokat webinar, anmäl dig i formuläret nedan för att få länken.

Välkommen in i värmen
/Cristina och Jessica


Missa inte det som händer på SockerSkolan, följ oss på Facebook och Instagram.