Är du tveksam?

Sockerskvaller Blogg

Är du tveksam?

Är du tveksam? Ställ dig frågan för vem och varför?

Att hamna i tvivel är vardagsmat för en beroende. Det är också ett sätt för Röda hund att vinna mark och försöka mota in oss på röd planhalva igen. Beroendesjukdomen vaknar till.

Ett verktyg vi beroende kan använda när vi blir tveksamma är frågan För vem och varför?

Ska jag äta en tårta nu? Nja, jag har ju ett sockerberoende och mina receptorer i hjärnan kommer att vakna och börja gapa om jag tar en tugga.

Ska jag äta en tårta nu? Nja, varför det? Vad är det jag egentligen behöver? Behöver jag en fika nu när vi firar födelsedagen för lill-skruttan? Nej, jag behöver en bra fika för mig och min hjärna.

Ska jag äta en tårta nu för att mormor trugar? Nja, hon vill att jag äter tårta, det vill inte jag. Tack, men nej tack!

Tvivel och förvirring skapar oreda i vår hjärna och kan leda till ett gammalt beteende där vi äter, tar vår drog eller utagerar i känslor och beteenden. När vi hamnar i tvivel på blå planhalva så ställer vi oss frågan och räcker inte det så tar vi hjälp av vår Blåa flock. Alltså behöver vi inte äta på tvivel, vi kan nyfiket utforska istället och kanske få makten och kraften och göra annorlunda.

Tankarna kommer från SockerSkolans Blåa Kalender. En kalender där vi samlat verktyg som är värdefulla stöd i tillfrisknandet. Nu kan du beställa kalendern för 2020!

Nästa gratis webinar om vad sockerberoende är går av stapeln mån 29 augusti kl. 12:00, anmäl dig i formuläret nedan för att få länken.

Välkommen in i värmen
/Cristina och Jessica


Missa inte det som händer på SockerSkolan, följ oss på Facebook och Instagram.

Vi använder cookies för att höja användarens upplevelse på sockerskolan.se. Fortsätter du att använda vår sida godkänner du användandet av cookies. Läs mer här

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng