Det var då..

Sockerskvaller Blogg

Det var då..

Det var då jag gjorde så, idag gör jag annorlunda. När vi ska lära oss något nytt, gå vidare i en förändringsprocess så behöver vi gå nya vägar. Det gamla invanda mönstret att tänka, känna och reagera på är ofta automatiserat och det behövs flera träningspass innan vi kan det nya vi vill kunna. Att inse att vi är där igen, medvetandegöra, istället för att förföras ner i skamträsket med tankar om -Jag är så dålig, jag bara misslyckas, det är ingen idé, kan lika gärna fortsätta att äta. Dessa gamla tankar driver oss ned i skamträsket och bryter vi inte dessa tankar så leder de tankarna och känslorna vidare ned till sockerträsket.

Ett sätt att bryta denna negativa loop är att tänka – Det var då jag gjorde så, idag väljer jag att göra annorlunda!

På så sätt kan vi byta den där föreställningen om att jag inte kan, är ett offer, det är synd om mig osv till att idag tar jag kärleksfullt hand om mig, dvs tar ansvar för min sjukdom, tar ansvar för mitt tillfrisknande och tar ansvar för mina tankar.

Vi skapar vårt nya liv medans vi lever. Kan jag välkomna dessa svåra träningspass som just träningspass så leder det snabbare in på den blåa planhalvan där vi försöker leva med de positiva andliga principer som värdegrund. Den röde får mindre makt om jag tänker – Det var då …

Dessa tankar kommer från SockerSkolans Blåa Kalender. En kalender där vi samlat verktyg som är värdefulla stöd i tillfrisknandet. Nu kan du beställa kalendern för 2020!

Nästa gratis webinar om vad sockerberoende är går av stapeln Vi har för tillfället inget inbokat webinar, anmäl dig i formuläret nedan för att få länken.

Välkommen in i värmen
/Cristina och Jessica


Missa inte det som händer på SockerSkolan, följ oss på Facebook och Instagram.

Vi använder cookies för att höja användarens upplevelse på sockerskolan.se. Fortsätter du att använda vår sida godkänner du användandet av cookies. Läs mer här

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng