Skam och skuld

Skam får oss att må dåligt för sin egen skull medan skuld får oss att må dåligt för att vi ska kunna lära oss, förändras och växa.

Personer som är fångade i sin skam använder ofta skam som ett verktyg mot andra i ett försök att dominera eller kontrollera dem.

Skuld uppkommer i situationer. den grundas inte på vad vi är utan på vad vi gjort. den driver oss att bli vän med våra brister och att lära av dem, så att vi kan växa och göra rätt nästa gång.

-Craig Nakken Att hitta din moraliska kompass

SockerSkolan har ett Andligt Princip seminar varje månad där vi tillsammans utforskar ett princippar, både den negativa och den positiva andliga principen. Vill du läsa mer om dessa seminar och anmäla dig så gör du det här.

Veckans andliga princip kommer från SockerSkolans Blåa Kalender. En kalender där vi samlat verktyg som är värdefulla stöd i tillfrisknadet. Nu till ett extra bra pris på 75 kr + frakt.
Beställ den här! 

 

Nästa gratis webinar om vad sockerberoende är går av stapeln söndagen den 8 september kl. 18:00, anmäl dig i formuläret nedan för att få länken.

Välkommen in i värmen
/Cristina och Jessica


Missa inte det som händer på SockerSkolan, följ oss på Facebook.