En massa osockrade år!

Sockerskvaller Blogg

En massa osockrade år!

Den 12 oktober är det en stor tillställning i Stockholm för att fira uppmärksamma Bittens idoga arbete med sockerberoende och att sätta diagnosen på världskartan. Vi kommer givetvis att vara med att fira Bittens 25 osockrade år samtidigt som vi ställer ut och berättar om vår verksamhet som funnits i snart 5 år. Hoppas att vi ses där!

Vi är evigt tacksamma för det arbete som Bitten har gjort då det har fört oss in i tillfrisknande och möjligheten att arbeta med sockerberoende och kunna hjälpa andra med denna sjukdom.

Länk till anmälan hos Tickset.

Höstterminen har kommit igång efter sköna semestrar. En nyhet denna termin är att vi startar en Nystart för män onsdagen 18 september. Vi upplever att det finns många män där ute som behöver stöd och hjälp som skulle tycka att det är skönt att ha en egen grupp i denna kvinno-dominerande sockerberoende-värld. Vi har även flera Nystarter under hösten som vänder sig till alla.

Detta skriver en deltagare: ”Jag tycker att alla som har ett sockerberoende, eller annat beroende för den delen, ska gå den här kursen. Det är det bästa jag gjort och det enda som hjälpt mig närmare att leva ett värdigt liv. Kursen har efter bara några veckor medfört att jag känner mig själv på en helt ny nivå som jag nog aldrig hade nått på egen hand. Jag har vaknat upp ur förnekelsen jag levde i och dragit av masken jag gömde mig bakom. Som bonus har jag fått en närmare relation med flera personer i min omgivning, och ett fantastiskt nätverk av personer som är precis som jag.

Läs mer på hemsidan.

Vi märker en stor skillnad hos våra klienter med deras förståelse för sin sjukdom och utveckling efter det att vi börjat göra SUGAR som en del av behandlingen. Klienterna får en tydligare riktning att arbeta mot i tillfrisknandet.

En deltagare skriver så här: ”Hela kursen har varit fantastisk, det har öppnats en ny väg i livet. Att få göra SUGAR och inse ”svart på vitt” att jag har ett beroende gjorde att jag kapitulerade och insåg fakta. Sista lektionen kom som en skänk från ovan då jag tidigare inte kommit över 3 månader socker- och glutenfritt och att inse att det finns post-akuta abstinensbesvär som kan fälla mig, jag närmar mig 3 månader och hade börjat känna av jobbiga saker igen och att nu förstå att det ingår var en lättnad.

Läs mer på hemsidan.

Vårt första år med Eftervård börjar komma till ända. På Eftervården så tar vi upp ett nytt ämne runt sockerberoende varje vecka som vi har en lektion om och sedan diskuterar kring.

Detta skriver en deltagare: ”När Nystartsgruppen var färdig kände jag ett starkt behov av fortsatt stöd och motivation för att orka fortsätta resan. Jag behövde påminnas om mycket och information behövdes upprepas för att jag inte skulle falla in i mina gamla mönster eller drabbas av ”teflonminne” och börja missbruka igen. Detta får jag på Eftervården och dessutom ännu fler verktyg, handlingsplaner och ytterligare en ny och fin gemenskap som stärker min tillit och läker min relation till mig själv, andra människor och livet i helhet. 

Jag är för evigt tacksam för att ni öppnat SockerSkolan, utan er hade jag aldrig fått möjligheten att läka så här, genom allt jag lärt mig om mig själv, och hur många av mina olika beteenden och mitt drogande förstört och förstör mitt liv.”

Läs mer på hemsidan om SockerSkolans behandlingskoncept.

Vi hoppas att vi syns på Bittens 25 osockrade år den 12 oktober!

Nästa gratis webinar om vad sockerberoende är går av stapeln mån 29 augusti kl. 12:00, anmäl dig i formuläret nedan för att få länken.

Välkommen in i värmen
/Cristina och Jessica


Missa inte det som händer på SockerSkolan, följ oss på Facebook och Instagram.

Vi använder cookies för att höja användarens upplevelse på sockerskolan.se. Fortsätter du att använda vår sida godkänner du användandet av cookies. Läs mer här

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng