Otålighet – Tålamod

Sockerskvaller Blogg

Otålighet – Tålamod

Otålighet är en omogen relation med tid, en ovillighet att acceptera svårigheter och osäkerhet i nuet, och en vägran att vänta på resultat som bara kan visa sig genom tidens gång.

När något händer som vi inte önskar kan vi lätt bli otåliga. Vi klagar. Vi blir förargade, rastlösa och irriterade. Vi ökar tempot. Vi försöker att ordna upp situationen. Alla dessa försök att kontrollera något vi inte kan kontrollera: tid. Det vi inte gör är att stanna i nuet.

Tålamod utgör förmågan att förbli i neocortex, den resonerande delen av vår hjärna – och tillämpa de Positiva Andliga Principerna, även när livets smärta vill få oss att bli reptiler och bli försvarsanställda och reaktiva. Vi kan, genom tålamod, förbli samlade och omsorgsfulla under svåra tider och i utmanade situationer. Tålamod tillåter oss att förändra våra relationer med tiden. Tålamod gör att vi kan stanna i nuet.

En del handlingar kan hjälpa oss att bli kvar i nuet och vara tålmodiga. de inkluderar yoga, meditation, kampsporter, bön , djupandning och stilla reflektion. Alla dessa uppfyller vårt sökande efter mening och hjälper oss att förbli fokuserade i neocortex.

Craig Nakken – Att hitta sin moraliska kompass

Veckans Andliga Princip kommer från SockerSkolans Blåa Kalender. En kalender där vi samlat verktyg som är värdefulla stöd i tillfrisknandet. Nu kan du beställa kalendern för 2020!

Nästa gratis webinar om vad sockerberoende är går av stapeln ons 11 december kl. 20:00, anmäl dig i formuläret nedan för att få länken.

Välkommen in i värmen
/Cristina och Jessica


Missa inte det som händer på SockerSkolan, följ oss på Facebook och Instagram.

Vi använder cookies för att höja användarens upplevelse på sockerskolan.se. Fortsätter du att använda vår sida godkänner du användandet av cookies. Läs mer här

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng