Påsk

Sockerskvaller Blogg

Påsk

Påsken är i antågande och det kan vara en svår tid för oss sockerberoende. I affären översköljs vi utav vår gamla drog, reklamen påminner om att NU finns det billigt godis och de små påskkärringarna vill helst ha gotteligott när de knackar på dörren.

Visst ska vi fira påsk, visst kan våra barn gå ut och knacka dörr och vara påskkärringar eller påskgubbar och givetvis kan vi även vara med på släktens matträffar.

Men vi behöver planera för att stanna nyktra!

Vad kan vara bra att göra?

  • Planera risksituationerna
  • Kommunicera om maten som ska serveras på släktträffen, var ärlig om vad du äter
  • Dra ditt strå till stacken, tag med sådant som du kan äta och bjuda på
  • Ta beslut och åk hem tidigare om du behöver
  • Gör en deal med barnen OM de får mycket godis kan ni byta godis mot pengar eller ett biobesök? Visst kan de äta lite godis, de dör de inte av men totala mängden kanske blir för mycket för dem? Gör en byteshandel.
  • Köp eller gör nyttigare godis. Idag finns det ett bra sortiment på sockerreducerat godis.
  • Pyssla, måla ägg eller kort
  • Håll kontakten med gruppen, dina sockersystrar och bröder. Är det en svajig dag så ta beslut att ringa innan , under och efter en påfrestande situation.
  • Njut av solen på en promenad, lyssna på fåglarna och leta efter påskharens ägg i parken med kidsen. Som en extra spännande aktivitet med karta till skatten.
  • Påskäggen kan innehålla en liten leksak, en biobiljett eller något annat kul som ej behöver stoppas i munnen.

Behöver du en extra skjuts så kom in på vårt gratis webinar på annandag påsk 22/4 kl 14.00

Glad Påsk!

Veckans Andliga Princip kommer från SockerSkolans Blåa Kalender. En kalender där vi samlat verktyg som är värdefulla stöd i tillfrisknandet. Nu kan du beställa kalendern för 2020!

Nästa gratis webinar om vad sockerberoende är går av stapeln Vi har för tillfället inget inbokat webinar, anmäl dig i formuläret nedan för att få länken.

Välkommen in i värmen
/Cristina och Jessica


Missa inte det som händer på SockerSkolan, följ oss på Facebook och Instagram.

Påsk

Auberginerullar

Auberginerullar

1 Aubergine (6-8 rullar per aubergine) 50 g Getost ½ dl Valnötter, hackade 1 näve Ruccolablad ¼ dels Chili, urkärnad och hackad Fina ruccolablad för decoration Olivolja/smörklick Salt och peppar Skölj och skiva auberginen tunt på ...

Avokadoröra med chili och färsk koriander

4-6 port som förrätt  ca 15 port på buffébord 6 avokado 1-2 röda chilifrukter 1 liten rödlök 1 lime 2 vitlöksklyfta pressad 3 msk majonnäs salt och peppar färsk korianderDela avokadon. Gröp ur och mosa. Blanda med finhackad ch...

Sallad med Brysselkål, avocado, grape och rödlök

250 g färsk brysselkål 2 avocado 1 röd grape 1 liten rödlök 2 msk olivolja 1 tsk vitvinsvinäger 1 nypa chiliflakes Flingsalt och peppar Ånga brysselkålen och låt svalna Dela avocadon och skär i tunna strimlor, ”vänd” av...

Djävulsägg

6 st ekologiska ägg 1½ dl majonnäs ½ tsk dijonsenap 1 msk finhackad gräslök 1 krm cayennepeppar Salt Finhackad gräslök Koka äggen i 12 min. Mjukt hårdkokta Dela dem på mitten och peta försiktigt ur gulorna i en skål. Bl...

Gräslöksost

1 burk Mascarpone 250 g ( eller samma mängd färskost/bredbar getost) 2 dl finriven paremsan Finrivet skal av en ½ Ekologisk citron 2 msk finhackad gräslök 1 msk olivolja Salt och svartpeppar En enkel ost att bara röra ihop! Mascarponen kan b...

Hummus med rökt paprika

5 dl kokta kikärter, köp kokta på burk (2 burkar till detta recept). 2 pressade vitlöksklyftor 0,5 dl olivolja 4 msk tahini, sesampasta 4 msk citronsaft 1-2 tsk rökt paprikapulver 1 tsk mald spiskummin Salt och vitpeppar Hackad blad...
Rimmad kyckling med kall örtsås

Rimmad kyckling med kall örtsås

4 kycklingfiléer ( ca 500 g) Saltlag 1 liter vatten 4 msk salt ½ slantad morot 1 liten bit torkad/färsk ingefära 1 lagerblad 1 tsk rosmarin 1 tsk timjan Till kokning 1 liter vatten Buljong typ 1 tärning ( Nu...

Vi använder cookies för att höja användarens upplevelse på sockerskolan.se. Fortsätter du att använda vår sida godkänner du användandet av cookies. Läs mer här

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng