Okontrollerad rädsla – Tro

Att vara människa är att kunna uppleva rädsla. Det är en del av vår instinktiva sida. Om vi inte handskas med rädsla och instinkt på ett korrekt sätt kan de skapa mer skada än skydd.  Rädsla är en inre reaktion på en känsla av fara, antingen verklig eller inbillad. Den har som syfte att förse oss med energi att fly eller slåss. Detta kan rädda vårt liv i verkligt farliga situationer.

Att tro betyder att vi lägger förtroende och tillit i något utanför oss själva – eller till något andligt inom oss. Tro kan man inte finna i attityder, predikande eller i slagord men i handlingar. Tro får oss att gå in i problem på ett medvetet sätt snarare än att undvika dem eller slå oss fram.Tro är sålunda ett motmedel mot rädsla. Tro läker och gör oss trygga.

Craig Nakken Att hitta din moraliska kompass

 

Veckans andliga princippar kommer från SockerSkolans Blåa Kalender. En kalender där vi samlat verktyg som är värdefulla stöd i tillfrisknadet.
Beställ den här! 

 

Nästa gratis webinar om vad sockerberoende är går av stapeln söndagen den 8 september kl. 18:00, anmäl dig i formuläret nedan för att få länken.

Välkommen in i värmen
/Cristina och Jessica


Missa inte det som händer på SockerSkolan, följ oss på Facebook.